Tortellini á la créme (med spinat)

Laks m. sesam/solsikke låg

Sasam laks      Sesam laks. m tilbehør

Der findes ikke noget bedre end en fersk lakseside, og sådan en lakseside behøver der egentlig ikke at blive gjort noget ved, før at den smager fantastisk efter en tur i ovnen. Jeg kan nu alligevel godt lide, at den nogle gange får lidt ekstra smag.

Et godt forslag til en ekstra smagsgiver til laks er en sesam/solsikkerkerne marinade lagt som et låg på laksen.

Ingredienser til 4 personer: 

  • ca. 800 g fersk lakseside (laksestykker både fersk og frossent kan også bruges)

 

Marinade:

  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 6 spsk. sweet chili sauce
  • 2 spsk. ketjap manis / sød soya (her kan almindelig soya også bruges. Jeg købte min katjap manis fra Santa Maria for 11 kr. i Netto)
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ lime

 

Fremgangsmåde: 

1) Rist sesam og solsikker på en pande til de er gyldne og køl dem lidt af før de kommes i marinaden. Bland resterende marinade ingredienser sammen og tilsæt til sidst de afkølede ristede kerner og frø.

2) Læg marinaden som et låg på laksen. Laksen bages ved 160 C varmluft i 15-20 min. Hvis man vil have laksen lidt rød i midten skal den have omkring 15 min. Hvis den skal være bagt helt igennem, så giv den omkring 20 min.

Udklip

 

Serveringsforslag: 

Jeg serverede en lækker Spinat/Mango salat og en Tortallini á la Creme til.

Spinat - mango salat   Tortallini a la creme

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Tortellini á la créme (med spinat)