Spinatpandekager m. laks, avokado og hytteost

Lemonpie

Lemonpie    Lemonpie 3
Hvis man virkelig skal imponere sine gæster eller bare hygge utrolig meget om sin kæreste, så skal man lave denne lemonpie.

Det gode ved denne tærte er, at den faktisk ikke er særlig svær at lave. Hvis bare man er lidt kreativ med pyntningen, så ligner den hurtig en million!

Ingredienser og fremgangsmåde til 1 lemonpie: 

Tærtedej:

  • Ca. 200 g  hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 små æg
  • Knivspids salt

Alle ingredienserne æltes sammen til en jævn masse med håndkraft – smøren skal være blød, når du starter med at ælte, ellers bliver det en hård og lang omgang. Hvis din dej bliver meget klistret, så tilsæt lidt ekstra mel.

Lemonpie 2

Kom massen i en smurt tærteform (ca. 28 cm i diameter og gerne silikone, hvis man vil have den ud og servere på et andet fad). Mas dejen ud i formen, og stil det herefter i køleskabet i ca. 30 min.

Bag den ved 200 grader med over- og undervarme i ca. 15 min. Hold øje med, at den ikke bliver brændt på toppen af kanterne, hvis kanterne begynder at blive for mørke, så sluk for overvarmen (Som i kan se på mine billeder, brændte jeg desværre min lidt på – DUMT).

 

Citroncreme:

  • Skal af 1 ØKO citron
  • Citronsaft fra 2 citroner (brug ikke citronsaft fra plastikflaske)
  • 60 g blød smør
  • 120 g sukker (hvis man gerne vil have den lidt ekstra sur, så kom mindre sukker i, men jeg kan godt lide den lidt sød, og den er stadig fint sur også)
  • 4 æggeblommer
  • 2,5 dL vand
  • 4 spsk. maizena

Riv skallen af ØKO citronen. Pisk det revet citronskal og resten af ingredienser sammen til en flydende masse. Kom massen i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring. Det skal lige op og småkoge, og så skulle den flydende masse gerne være blevet til en halv tyk creme. Hæld cremen op i den bagte tærtebund. Kom tærten i køleskabet i minimum 1 time, gerne mere.

 

Topping – Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 1 dl sukker

Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukkeret i. Det skal være en god stiv masse, som kan formes, så pisk godt igennem. Lav det mønster med marengsen, som du ønsker. Du kan komme det på halvdelen af kagen, eller over hele kagen.

Sæt tærten med marengsmassen i ovnen i 1-2 min med 200 C grill. Når marengsen har fået en lysebrun farve på toppen, tages den ud. Hold nøje øje med marengsen, den får meget hurtigt farve og bliver meget hurtigt brændt.

Som alternativ til marengs, kan man drysse tærten med flormelis – Det smager også lækkert og er en del lettere!

Tærten køles ned inden servering, og pyntes eventuelt med lidt bær og nødder.

Velbekomme!

Lemonpie 1

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Spinatpandekager m. laks, avokado og hytteost