• ···
Sweet-Chili-Chicken

Luftige sprøde boller

skaermbillede-2017-02-04-kl-16-12-25

Det er godt, det er sprødt, det er de lækreste boller! 

Så blev det weekend, og jeg havde i formiddags besøg af nogle dejlige piger til brunch. Der blev serveret et kæmpe brunchbord, hvoriblandt disse lækre boller var.

De er super lette at lave, faktisk nok nærmst idiotsikre … og så smager de bare skide godt!

OBS: Der skal bruges en køkkenmaskine (jeg har en KitchenAid, men alle andre er også fine). Disse boller kan simpelthen ikke ældes med de bare næver.

Ingredienser:

  • 20g gær
  • 5,5 dL vand
  • 15g salt
  • 520g hvedemel
  • 100g fuldkornsmel (kan skiftes ud med hvedemel)
  • Lidt olie
  • evt. lidt havregryn – kun til topping

Fremgangmåde:

1) Gæret opløses i vandet. Tilsæt salt og rør rundt.

2) Tilsæt mel lidt efter lidt under omrøring.

3) Ælt dejen på høj hastighed på din køkkenmaskine i 20 min. – Ja, 20 min! (Jeg har den på step 8 ud af 10).

4) Kom dejen over i en skål smurt med et lille lag olie (så dejen slipper) og kom et tæt lag vitavrap eller låg over skålen. Lad dejen hæve i 3 timer på køkkenbordet.

5) Kom dejen ud på et bord/underlag smurt med et lille lag olie og skær/klip boller ud af dejen. Dejen kan være lidt besværlig at skære i, så en stor køkkensaks kan nogle gange være lettere at bruge. Vær så forsigtig med dejen som muligt, så du ikke slår alt luften ud af dem. Drys eventuelt med lidt havregryn.

6) Bag bollerne i 13-15 min. ved 280 C. Hvis din ovn kun går til 250 C, så er det også helt fint.

De passer perfekt til en dejlig omgang brunch!

2017-02-04-10-21-43

Til denne brunch serverede jeg også æg og bacon i butterdej, skyr-skåle m. bær, en masse pålæg selvfølgelig, lidt frugt og grønt og ikke mindst dumle-hapsere.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

4 kommentarer

  • Anne

    Hej 😊 Opskriften er åbenbart ikke helt idiotsikret! Jeg fik simpelthen en fuldstændig flydende dej. Den kan hverken klippes eller skæres! Jeg skiftede fuldkornsmel ud med alm hvedemel. Km det har gjort forskellen? Mine boller flyder helt ud på pladen – det er nok ik meningen?
    Mange hilsner fra Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Åh nej dog – Det lyder træls.
      Nej, at skifte fuldkorn ud med hvedemel skulle ikke gøre nogen stor forskel på konsistensen. Hvis man skiftede hvede ud med fuldkorn, så vil det kunne give problemer.

      Dejen er lind, men bestemt ikke flydende.
      – Rørte du den på en maskine på høj hastighed i 20 min. før hævningen?
      – Og gav dejen slip på skålen eller måtte du hjælpe den ud efter hævningen?

      Hvis den ikke røres nok, så vil den være svær at få ud af skålen efter hævningen (det er noget kemi). Og hvis man rører for meget ved den efter hævningen, når den skal ud af skålen, slår man luften ud, og så er der risiko for, at den bliver flydende.
      Kan det måske være en af de to ting? Altså enten for lidt hævning eller for meget berøring efter hævning.

      Jeg laver dem ofte og har også fået positiv feedback fra andre, så opskriften burde stemme.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Jeg lavede dobbelt portion (endnu mere træls 😂)! Og midt under hævningen måtte jeg skifte skål, da dejen voksede ud over kanterne! Det er nok der processen er gået galt 😅
      Prøver igen – men en portion af gangen! Hvor mange boller får du forresten ud af denne omgang?
      Anne

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Ja, det er helt sikkert der, det er gået galt. Det er vigtigt at man ikke slår luften ud af dejen. Det er derfor også vigtigt at smøre hæveskålen godt med olie, så dejen bare glider ud af den.

      Håber det går bedre næste gang, for de er så lækre 👌🏼

      Det er meget forskelligt. Men cirka 15-16 små eller ca. 10-12 store boller.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Sweet-Chili-Chicken