Mandelboller

Mandelbomber

skaermbillede-2017-04-22-kl-08-04-10

Mumse mums!

Jeg satte mig for at eksperimentere lidt. Jeg havde i forvejen besluttet mig for at lave nogle af de lækre Mandelboller, men jeg havde lyst til at afprøve en lille idé, jeg havde gået rundt med.

Og heldigvis endte afprøvningen ud i en succes, nemlig i disse smukke og smagsfyldte mandelbomber!

Det er en blanding af minimandelboller og mandel/chokoladekage. Jeg vil ikke kategorisere dem som hverken boller eller kage – De er bare lidt en blanding, men de smager heldigvis super godt og er rigtig lækre som en lille snack til kaffen.

Ingredienser til ca. 20 små bomber: 

OBS: Jeg anbefaler at lave disse mandelbomber sammen med en omgang Mandelboller. Disse bomber skal nemlig bruge fuldstændig den samme dej, som mandelbollerne. Ingredienserne til en portion a’ 20 bomber svarer til at tage 1/5 af dejen fra mandelbollerne – Det var denne opdeling, jeg brugte.

Hvis du gør dette, skal du kun bruge ingredienserne til “fyld” og “topping” og ellers bare lave dejen efter opskriften på Mandelboller.

Hvis du kun vil lave mandelbomber, så skal følgende ingredienser bruges:

  • Gær – 10 g
  • Hvedemel – 140 g
  • Mandler blendet til mel – 30 g
  • Mælk (alt mælk kan bruges) – 80 g
  • Smør –  20 g
  • Sukker – 1 tsk.

 

Fyld:

  • Mørk eller mælke chokolade – 100 g (Man kan bruge begge slags chokolade, jeg kan bedst lide mørk, da den er mere kraftig i smagen, men Mathias kan bedst lide lys. Så det er en smagssag, og man må prøve sig frem. Brug eventuelt 50 g af hver)

 

Til topping: 

  • Æg – 1 stort
  • Mandler blendet til groft mandelmel – 80 g

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gæren i lillefinger lunt mælk. Kom smeltet smør, salt og sukker i og rør rundt. Kom til sidst hvedemelet og mandelmelet i. Massen skal æltes indtil den ikke er klistret længere, men let giver slip på skålen/køkkenbordet.

2) Del dejen i 20 lige store stykker og form dem som små boller/kugler.

3) Hak de 100 g chokolade ud i 20 stykker – svarende til stykker på ca. 5 g.

4) Kom de 20 chokoladestykker ind i de 20 små boller – 1 stykke chokolade i hver bolle. Kom så vidt som muligt chokoladen ind i midten af bollerne. Jeg maste bare stykket ind i midten af bollen, og rullede så bollerne fine runde igen.

5) Læg mini bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min.

6) Slå ægget ud i en skål og bland blomme og hvide sammen med en gaffel. I en anden skål kommes groft mandelmel.  En efter en vendes bollerne først i ægget og derefter i mandelmelet. Mandelmelet skulle gerne nemt klistre sig fast på bollerne.

7) Nu skal de bare bages i ca. 10-12 min. i 200 C varmluft (hvis de bages sammen med mandelbollerne, skal de have det samme som dem). De små mandelbomber serveres med det samme, så de er varme/lune, og chokoladen i midten er flydende. De smager fantastisk til en god omgang kaffe.

Mandelboller og bomber

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mandelboller