Mini fruit pies (frugttærter)
Mums mums mums i min mave!
Disse tærter er de perfekte små lækkerheder at servere og spise her i efterårsmånederne. De er ret så enkelte at lave og er en sikker vinder hver gang.
…
Ingredienser til 12 små frugttærter: (Der skal bruges en muffinplade med 12 huller)
Mørdej:
- 400 g hvedemel
- 250 g blødt smør
- 4 æggeblommer
- 6 spsk. sukker
Fyld:
- Bær, helst friske men frosne kan også sagtens bruges (ca. 6-8 hindbær i hver tærte, ca. 10 blåbær i hver, ca. 4-6 brombær i hver)
- Fersken (Ca. en halv i skiver)
- Sukker
Tilbehør:
- Creme fraiche 18%
Fremgangsmåde:
1) Mørdejen skal laves. Alle ingredienserne æltes sammen til en jævn masse. Det er vigtigt at smøren er blød, ellers bliver det svært at få den ældet ordentlig sammen.
2) 1/3 af mørdejen tages fra til tærtelåg. 2/3 af dejen deles i 12 lige store stykker. De 12 stykker lægges på 12 små stykker bagepapir og kommes i forme.
3) I formene trykkes dejen ud til kanterne. Derefter kommes det frugt i, man ønsker. På billederne har jeg hindbær i nogle af dem ferskenskiver i andre. Kom 1 spsk. sukker oven på frugten. Bruges frosne bær kom da lidt ekstra sukker på.
4) Til sidst skal der lægges låg på. Her deles det sidste dej i 12 stykker. Men kan enten lægge et helt låg over, eller lægge små strimler af dej som låg. Det giver to forskellige look – se de 2 øverste billeder.
5) Bag tærterne i ca. 30 min. ved 200 C (til de er gyldne på toppen).
6) Serveres lune med en god klat creme fraiche
Aternativt fyld:
I opskriften er fersken og hindbær brugt som fyld, men der er mange alternativer. Du kan putte nærmest alle frugter i tærterne, undtagen meget vandholdige frugter som fx. melon og citrusfrugter.
Forslag til andre tærter kunne være:
Opskriften kan også uden problemer bruges til større tærter og ikke kun til minipies:
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Good day very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also¡KI am satisfied to search out a lot of helpful info here within the publish, we’d like develop extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .