Hjemmelavet brødcroutoner

Mini fruit pies (frugttærter)

skaermbillede-2016-10-09-kl-13-20-26

skaermbillede-2016-10-09-kl-13-19-28

Mums mums mums i min mave! 

Disse tærter er de perfekte små lækkerheder at servere og spise her i efterårsmånederne. De er ret så enkelte at lave og er en sikker vinder hver gang.

Ingredienser til 12 små frugttærter: (Der skal bruges en muffinplade med 12 huller)

Mørdej:

  • 400 g hvedemel
  • 250 g blødt smør
  • 4 æggeblommer
  • 6 spsk. sukker

 

Fyld:

  • Bær, helst friske men frosne kan også sagtens bruges (ca. 6-8 hindbær i hver tærte, ca. 10 blåbær i hver, ca. 4-6 brombær i hver)
  • Fersken (Ca. en halv i skiver)
  • Sukker

 

Tilbehør:

  • Creme fraiche 18%

 

Fremgangsmåde: 

1) Mørdejen skal laves. Alle ingredienserne æltes sammen til en jævn masse. Det er vigtigt at smøren er blød, ellers bliver det svært at få den ældet ordentlig sammen.

mini pies

2) 1/3 af mørdejen tages fra til tærtelåg. 2/3 af dejen deles i 12 lige store stykker. De 12 stykker lægges på 12 små stykker bagepapir og kommes i forme.

3) I formene trykkes dejen ud til kanterne. Derefter kommes det frugt i, man ønsker. På billederne har jeg hindbær i nogle af dem ferskenskiver i andre. Kom 1 spsk. sukker oven på frugten. Bruges frosne bær kom da lidt ekstra sukker på.

4) Til sidst skal der lægges låg på. Her deles det sidste dej i 12 stykker. Men kan enten lægge et helt låg over, eller lægge små strimler af dej som låg. Det giver to forskellige look – se de 2 øverste billeder.

5) Bag tærterne i ca. 30 min. ved 200 C (til de er gyldne på toppen).

6) Serveres lune med en god klat creme fraiche

skaermbillede-2016-10-09-kl-13-20-03

Aternativt fyld: 

I opskriften er fersken og hindbær brugt som fyld, men der er mange alternativer. Du kan putte nærmest alle frugter i tærterne, undtagen meget vandholdige frugter som fx. melon og citrusfrugter.

Forslag til andre tærter kunne være:

Mini pies1

Opskriften kan også uden problemer bruges til større tærter og ikke kun til minipies:

mini pies 6

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

7 kommentarer

  • Good day very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also¡KI am satisfied to search out a lot of helpful info here within the publish, we’d like develop extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • boh, veramente non riesco a immaginare che il viaggiatore tipo della milano-roma preferisca risparmiare 20 euro e metterci una vita in più, sopratutto quando una pizza e una birra ti costano 12 euro: va bene il disagio e la povertà dilagante ma non esageriamo. Mi sembra che la tua sia un’impressione, ma valevole quanto la mia, cioè senza basi in termini di dati oggettivi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • What a plrsauee to meet someone who thinks so clearly

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria B. Andreassen

    Ejj hvor ser det friskt og sommerligt ud! Dem tror jeg at jeg skal prøve at lave en af dagene her i ferien 🙂
    – Rigtig fin blog du har!

    // Maria
    http://www.mariabandreassen.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Maria.

      Du skal endelig prøve dem. De er rigtig lette at lave, og er bare så lækre og fine.

      Tusinde tak. Glæder mig også til at kunne give jer en masse flere skønne opskrifter.

      Med venlig hilsen
      Frk. Haslund

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøjs, hvor ser det bare lækkert ud! 🙂
    God weekend!
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Nikki

      De er også bare super lækre, prøv dem endelig – De er også ret nemme og lave.

      Med venlig hilsen
      Frk. Haslund

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet brødcroutoner