Cheesecake på kiksebund og bær-jelly top

Mocca flødebolle-bomber


Jaaaaaaaaaaa tak!

Det her noget af det mest geniale, der længe er kommet ud af mit køkken og ind i min mund.

Jeg lover jer – Det her er idiotsikret flødeboller,  der smager hamrende genialt! De kan både laves med neutralt skum eller med mocca-skum.

Ingredienser til 10-12 flødebollebomber:

SKUM:

Hvis du bare vil have helt neutralt føldebolleskum, så skal følgende ingredienser bruges:

  • 125g sukker.
  • 1 Vaniljestang
  • 60 g glukosesirup
  • 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
  • 1 knivspids salt

Tilvalg til moccaskum:

  • Ca. 2-4 spsk. instant kaffepulver (hvis ikke du har instant pulverkaffe, så knus/blend det instant kaffe du har til pulver)

BUNDE:

Bag en omgang brownie, med ingredienserne fra denne Brownieopskrift – Se fremgangsmåden nedenfor!

 

CHOKOLADESKALLER:

OBS: Skallerne laves i forme, svarende til denne.

  • 300 g Gold chokolade
  • Evt. 50 g mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

Browniebunde:

1) I stedet for at komme kagedejen i en form, så smør kagedejen ud på en bageplade med bagepapir, så den er ca.0,7 cm høj – Og bag den i ca. 12-15 min. Mærk efter at dejen ikke er flydende i midten, før du tager den ud.

2) Lad bunden køle helt ned, før den skæres/stikkes ud. Har du en udstikker på Ø70 mm svarende til chokoladeskallerne, så stik browniebunde ud med denne, har du ikke en udstikker så tegn en cirkel på Ø70mm (7 cm i diameter) på et stykke papir, klip den ud og brug den som skabelon, når du skærer de 10-12 bunde ud.

Chokoladeskallerne:

1) Smelt og temperer i første omgang halvdelen af chokoladen over et vandbad (der er 6 huller i formen, derfor kan man kun lave halvdelen i første omgang).

2) Smør chokoladen ned i silokoneformene, det første lag smøres ret tyndt og sørg for at der ikke flyder for meget ned i bunden. Kom formen med chokolade på køl og lad chokoladen størkne.

3) Tag formene ud af køleskabet og smør endnu et lag på, især op af kanterne. Kom dem tilbage på køl, og når de er kølet helt ned, kan de tages ud af formene og stå på køl, mens den næste omgang chokoladeskaller laves:

4) Start forfra med at smelte den sidste halvdel af chokoladen og følg punkt 2-3 igen.

Skummet:

1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges ved middelvarme i ca. 7-8 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.

2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.

3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).

4) Til sidst tilsættes smag af mocca, hvis det ønskes. Pisk skummet med instantkaffepulver og smag til – alt efter styrken på din kaffe, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose. Har du ikke en sprøjtepose, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne. 

5) Sprøjt forsigtigt skum ud i hver af skallerne – helt til kanten, og kom en browniebund på hver fyldt skal.  

6) Pynt evt. med mørk smeltet choklade, der med en gaffel er strintet ud på skallerne.

7) Jeg opbevarer altid bomberne på køl, og tager dem ud ca. 1 time før servering, så de ikke er helt kolde ved servering.  

(Her ses Marengs-talkage og lakrids-flødebollebomer, der selvfølgelig også kommer på bloggen snarest)

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Cheesecake på kiksebund og bær-jelly top