Blåbærflødeboller m. browniebund (i påskeforklædning)

Mocca-flødeboller på browniebund og overtrukket med Gold chokolade

Choko og mocca, to af mine yndlingssmage i en flødebolle – Så bliver det ikke bedre. 

Til Valdemars 2 års fødselsdag var disse flødeboller en del af det fine kagebord, som I kan se nederst i indlægget.

Opskriften er ret nem og enkelt, og jeg vil mene de fleste kan være med hvis man har standard flødebolleudstyr.

Ingredienser til ca. 10 flødeboller: 

BROWNIEBUND:

  • 10 muffinforme
  • 115 g smør (gerne rigtigt smør)
  • 300 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 220 g mel
  • 250 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanilje sukker
  • 1⁄2 dl kakaopulver
  • Lille nip salt – meget lidt.

Fremgangsmåde: 

1) Tænd ovn på 180 grader og stil muffinformene frem.

2) Smørret samt 200 g chokolade smeltes, jeg gør det i mikroovnen – Giv det 15-20 sek. ad gangen og rør rundt efter hver omgang indtil det er smeltet.

3) Sukker og æg kommes i en skål og piskes sammmen til en gul luftig masse. Tilsæt mel, salt, kakao, vaniljesukker og bagepulver i æggeblandingen og pisk igen. Kom chokolade/smørblandingen i og vend rundt. Til sidst tilsættes 100 g groft hakket chokolade.

4) Kom dejen i muffinsformene, de hæver lidt, så fyld dem ikke helt op – ca. 2/3.  Bag dem i ovnen i ca. 14-16 min.  De skal selvfølgelig være bagte, men de må gerne virke en lille smule underbagte i midten, det gør dem rigtig snasket. (De er helt gennembagte efter ca. 20-22 min. hvis man ønsker det)

5) Sæt dem på køl/frys. De skal køles helt ned før skum kommes på.

SKUM:

  • 125g sukker.
  • 1 Vaniljestang
  • 60 g glukosesirup
  • 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
  • 1 knivspids salt
  • 2-3 spsk. kaffepulver (kan undværes, så får man almindelig skum)

Fremgangsmåde:

1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges derefter ved middelvarme i ca. 3 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.

2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.

3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).

4) Til sidst tilsættes kaffepulver, hvis det ønskes. Pisk skummet med kaffen og smag til – alt efter styrken på dit kaffepulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose (gerne med en flødebolletyl). Har du ikke en sprøjtepose eller tyl, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne. 

5) Sprøjt forsigtigt skum ud på hver bund – Det kan være lidt svært.

CHOKOLADE:

  • ca. 400-500g Gold chokolade (der vil være meget til overs, men sådan er det med flødeboller)
  • ca. 50 g kakaosmør (læs den præcise mængde på pakkens vejledningen)

Fremgangsmåde:

1) Temperer chokoladen sammen med kakaosmøren.

2) Kom det i en kop, som har en god højde.

3) Dyb flødebollerne ned i koppen. Når alle flødebollerne er dyppet en gang, kan du vurdere, om du vil dobbeltdyppe.

4) Pynt flødebollerne med hvad du ønsker. Du behøver ikke at pynte!

Velbekomme

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Blåbærflødeboller m. browniebund (i påskeforklædning)