Chokoladebrud & Gulerodsbrud

Nøddesnack … Den perfekte godte til kaffen

Nøddebrud 1 Nøddebrud 2

Jeg elsker at have mine veninder oppe til en kop kaffe, og heldigvis er det noget, der rimlig ofte sker. Men perfektionistisk som jeg er, kan jeg ikke “bare” servere en kop kaffe – der skal jo selvfølgelig være en eller anden lille godte til. Her kommer disse små fine nøddesnack ind i billedet. De smager ubeskrivelig lækkert, de ser super godt ud og sidst men ikke mindst, er de noget så lette at lave.

Ingredienser til ca. 14 nøddesnacks: 

  • 250 g valgfrie nødder (i mine er der 100 g mandler, 100 g valnødder, 50 g hasselnøder).
  • 50 g tørret frugt (jeg bruger ofte tranebær, tørret frugt kan udskiftet med nødder også)
  • 250 g rørsukker (også almindelig hvid sukker kan bruges, men jeg anbefaler rørsukker)
  • 150 g chokolade (jeg anbefaler mørk chokolade)

 

Fremgangsmåde: 

1) Hak alle nødderne meget groft, ca. i halve.

2) Kom alt sukker på en pande ved forholdsvis høj varme, men ikke max varme (fx. 7 ud af 9).  Hold godt øje med sukkeret og rør jævnligt rundt. Det kan tage lidt tid, inden sukkeret begynder at smelte, men det kommer lige pludseligt, så vær over det, ellers brænder det på.

Udklip

3) Når sukkermassen er en jævn flydende karamelmasse skrues næsten helt ned for varmen (fx. 2 ud af 9). Nødderne tilsættes lidt efter lidt under forsigtigt omrøring. Hvis alle nødderne smides i karamelmassen på en gang, risikerer den at stive. Det må den ikke, for så kan de små nøddebrud ikke formes.

Udklip

4) Når alle nødderne er kommet i, og karamelmassen er fordelt jævntlig mellem alle nødderne, skal bruddene formes. Tag to skeer, og kom klumper af nøddekaramellen overpå et stykke bagepapir. Form ca. 14 små “flade” nøddeklumper. Lad panden med nøddekaramellen stå på restvarmen fra komfuret eller skru ned på mindste varmeniveau, mens der formers, ellers kan det finde på at stivne for hurtigt.

Udklip

5) Lad dem køle af i ca. 10 min. (det behøver ikke være i køleskabet). Når karamellen er stivnet, og de let kan tages af bagepapiret, skal de have deres chokoladebund. Smelt chokoladen i et vandbad, og dyb bruddenes bund ned i chokoladen. Lad dem igen køle af i minimum 15 min, denne gang gerne i køleskabet, og vupti, klar til servering.

Udklip

 

Serveringforslag: 

Kaffe, kaffe, kaffe, og måske hvis man virkelig er en gris, lidt chokolade.

Nøddebrud

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

   

3 kommentarer

  • Rikke

    Tusinde tak for svar 🙂
    Jeg laver dem helt sikker igen! De går jo bare SÅ godt sammen med en kop kaffe. Mums 🙂
    Så prøver jeg lige dit trick af næste gang 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Det er virkelig en lækker opskrift! Mums, hvor smager de godt!
    Jeg har dog lige et spørgsmål – lader du panden stå på komfuret imens du former bruddene, eller hvad gør du? Jeg synes nemlig, at karamellen stivner ekstremt hurtigt, og jeg havde lidt svært ved at få de sidste af panden, og så blev de heller ikke ligeså flotte blanke som de første
    Mvh. Rikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Rikke.

      Dejligt at du kunne lide opskriften. Vi er også helt tosset med de små nøddebrud herhjemme.
      Ja, jeg lader panden stå på komfuret, men slukker det dog, så det kun er lidt “restvarme” de får.
      Måske jeg skal skrive i opskriften, at man skal passe på de ikke køler for hurtigt ned, for ja, så bliver de rigtig svære at forme. Næste gang du laver dem, så lad dem stå på lidt varme, og så bare sørg for de ikke brænder på. Tror afkølingen afhænger meget af, hvilken pande der bliver brugt.

      Håber på trods af lidt besvær, at du er frisk på at lave dem igen engang.

      Med venlig hilsen
      Frk. Haslund

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Chokoladebrud & Gulerodsbrud