Kålwraps med oksekød og karry

Ølandsboller – Gode til både morgenbordet og sandwich

skaermbillede-2017-08-01-kl-12-15-37

Disse boller, der senest blev brugt til en omgang luksus sandwich, er blevet meget efterspurgt, og jeg vil med glæde dele opskriften med jer. Det er nemlig verdens mest enkelte opskrift, som giver de lækreste boller.

Ingredienser til ca. 12 boller: 

OBS: Du skal bruge en røremaskine og 2 dejskrabere.

  • 20 g gær
  • 5,5 dL vand
  • 15 g salt
  • 500 g ølandshvedemel (almindelig hvedemel kan også sagtens bruges)
  • 120 g fuldkorn hvedemel eller durummel eller hvedemel (fuldkorn giver grovboller, durum giver lidt ciabatta lignende boller og hvedemel giver helt lyse boller)

Fremgangsmåde:

1) Smuldre gær og hæld vand over. Lad det stå i 2 min. og rør da gæren helt ud i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt alt mel og kom skålen over i røremaskinen.

2) Ælt dejen i maskinen i 20 min. ved høj hastighed (jeg bruger hastighed 8 ud af 10 på min Kitchen Aid)

  • Efter 20 min. skulle dejen gerne så nogenlunde således ud: Æltning
  • Dejen skal gerne være lind, men give let slip, som det ses her: Slippe dejkrog

3) Smør en stor skål med olie og kom dejen derover i. Smør også et stykke vitavrap med olie og kom det over skålen så tæt som muligt og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve i 2-3 timer. Hvis dejen begynder at hæve over skålen må du ikke skifte skål, så skal du bare gå til step 4.

4) Smør en silikone bagemåtte eller alternativt bordpladen med olie og “hæld” dejen forsigtigt ud derpå. Mens der “hældes”, hjælp gerne dejen fri skal skålekanten forsigtigt med hænderne. Dejen må ikke miste sin luft, så det er vigtigt, det bliver gjort forsigtigt.

5) Med to dejskrabere “hakkes” bollerne ud (du må endelig ikke ælte dem, så ryger luften ud af dem) og lægges forsigtig over på en bageplade med bagepapir.

6) Bollerne bages ved 280 grader i 14 min.

Skal bollerne bruges til sandwich, så skal de lige have lov at køle af. Skal de bruges til et morgenbord eller eftermiddagsboller, så serveres de dejlig lune og sprøde.

skaermbillede-2017-08-01-kl-12-15-52

Sandwich inspiration: 

Vil du se, hvad jeg kom i de lækre luksus sandwich, så kan du se det HER:

skaermbillede-2017-08-01-kl-12-28-25

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kålwraps med oksekød og karry