Chili-pandekager m. kylling, broccoli og cheddar

Paneret kyllingefiletter fyldt m. ost og bacon

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 20.41.44

Det her er ikke slankeretten! Det er lørdagsretten til når kæresten, familien, vennerne, osv. skal forkæles.

Retten er virkelig enkel at lave, men ser super flot ud, og hvem elsker ikke kylling, ost og bacon? – Det er en rigtig win-win!

Ingredienser til 4 personer: 

  • 4 Kyllingefiletter (ca. 600-800 g)
  • 4 håndfulde revet ost (Jeg river mit eget fra en almindelig 45+ ost, men en stor pose revet ost kan også sagtens bruges)
  • 1 pakke bacon, ca. 150g
  • 3-4 æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Smør/magarine til stegning
  • 4-8 tandstikker til lukning af kyllingerne

 

Fremgangsmåde: 

1) Skær dine kyllingefilletter op i midten. De skal skæres så “dybt” som muligt, men man må endelig ikke få skåret dem helt igennem, så kan den ikke holde på fyldet. Steg baconet sprødt og knus det til baconkrymmel.

2016-08-17 17.05.33

2) Prop hver filet med 1/2 håndfuld ost, 1/4 af baconkrymlet og igen 1/2 håndfuld ost … Og så skal der mases. Det ligner at fyldet ikke kan være inde i fileten, men hvis man maser godt til og forsøger at “lukke” fileten til, kan der være overraskende meget inde i filetten. Når enderne på fileten er nået rundt om fyldet, lukkes filetterne med 1-2 tandstikker.

2016-08-17 17.14.11

Jeg fik desværre ikke taget et billede af fileterne, da fyldet var mast sammen og fileterne lukket.

3) Kom æggene i en skål og rør rundt med en gaffel, så hviderne og blommerne blandes. I en anden skål kommes rasp blandet med salt og peber. Tag en filet af gangen og dyp den først i æg og dernæst i rasp. Jeg elsker panering og derfor bliver mine dobbeltpaneret dvs. æg og rasp og så igen i æg og rasp. Om man vil have enkelt eller dobbeltpanering er en smagssag.

4) Kom godt med smør/magarine på en pande ved middelhøj varme. Varmen må ikke være maks, så bliver paneringen sort, men den må heller ikke være for lav, for så suger paneringen alt for meget fedt og bliver ikke ordenlig sprød. Steg kyllingerne på alle sider indtil de er gyldenbrune. Læg dem i et ovnfast fad og giv dem en lille tur i ovnen ved 200 C varmluft i ca. 10-15 min. Er filetterne meget store så giv dem 15 min., men jeg giver altid kun mine 10 min. (Nogle er mere forsigtig med kylling end andre).

5) Tag tandstikkerne ud af kyllingen og server dem enten hele eller skåret ud i mindre stykker.

 

Serveringsforslag: 

Jeg lavede en omgang hjemmelavet kartoffelbåde med mayo og en omgang frisk æble/fersken-kålsalat.

Hvis ikke der serveres en god mayo, vil jeg foretrække en lille sovs til, og her kan en champignonsovs anbefales. Men laver du fritter og serverer en omgang mayo til, så er sovs ikke nødvendigt.

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 20.40.46

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

–  Frk. Haslund

   

1 kommentar

  • Hey Howdy Ich bin gerade bei der Arbeit Surfen rund um Ihr Blog von meinem neuen iphone iphone 3gs ! Ich wollte nur sagen, ich liebe das Lesen durch die Lektüre von Ihrem Blog und freuen uns auf Ihre Beiträge! Halten Sie Carry on fantastisch hervorragende Arbeit!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Chili-pandekager m. kylling, broccoli og cheddar