Indbagt svinemørbrad

Passion-Dream

Passion-dream 4Passion-dream 3 Passion-dream 1 Passion-dream 2

Hvis du savner et “WOW” fra dine gæster, så skal du lave denne smukke, lækre, friske, cremet, velsmagende og bare helt fantastiske passionfrugtkage!

Den består af følgende 4 lag:

  1. Nøddebund
  2. Passionsfrugt mousse
  3. Hvid chokolade mousse
  4. Passionsfrugt gele

Passion-dream 9

Ingredienser til en kage til ca. 10 personer: 

Jeg bruger en springform på ca. Ø23 cm

Nøddebund: 

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 spsk. mel
  • 4 spsk. piskefløde

 

Nødderne hakkes groft og ristet let på en pande. De resterende ingredienser kommes derefter også på panden. Blandingen varmes op ved medium varme indtil den har en ensartet konsistens. Blandingen kommes i en springform (ca. 23 cm), som er beklædt med bagepapir.

Bag nøddebunden ved 180 grader i 15 minutter. Lad bunden afkøle i formen.

 

Passionsfrugt mousse: 

  • 12 Passionsfrugter
  • 50 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3,5 ark husblas
  • 140 ml piskefløde
  • 140 g creme fraiche (18%)

 

1) Passionsfrugterne halveres og fyldet kommes i en gryde og gives et hurtig opkog. Efter opkoget siges kerner fra. Sørg for at få så meget saft adskilt fra kernerne som muligt.

2) Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min. Passionsfrugtsaft, flormelis, vaniljekorn og citronsaft kommes i en gryde, og varmes stille og roligt op.

3) Husblassen vrides fri for vand, og kommes ned i gryden til passionsfrugtmassen. Når alt husblassen er opløst, hældes massen over i en skål, som kommes et kort smut i køleskabet, imens fløden piskes til skum. (Passionsfrugtmassen må ikke blive helt kold, for så stivner husblassen)

4) Creme fraichen blandes med flødeskummet, og piskes endnu engang igennem.

5) Vend den let afkølede passionsfrugtmasse i, og fordel moussen ovenpå den afkølede nøddebund i springformen. Passionsfrugtmoussen skal køles ned i minimum 3 timer, før næste lag kommes på.

 

Hvid chokolade mousse:

  • 2,5 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade, smeltet
  • 2 æg
  • 3 dl piskefløde

 

1) Husblassen lægges i koldt vand i 5 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere “fast/tyk”. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs!

2015-11-06 18.57.00

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

5) Fløden piskes stiv. Vend fløden i chokoladeblandingen indtil massen er ensartet.

6) Chokolademoussen hældes over passionsfrugtmoussen i springformen, som har kølet i minimum 3 timer. Kagen stilles tilbage i køleskabet i minimum 3 timer igen! (Det kan også sagten være natten over) .

 

 Passionsfrugt gele: 

  • 8 passionsfrugter
  • 2,5 blade husblas
  • 4 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • Evt. 1 tsk. gul frugt farve (giver en mere fremhævet farve, men er ikke nødvendig)

 

1) Husblassen kommes i koldt vand i 5 minutter.

2) Adskil passionsfrugt fyldet fra skallen og opvarm i en gryde med sukkeret og vaniljekerner fra vaniljestangen.

3) Vrid vandet fra den udblødte husblas og opløs det i den varme passionsfrugt blanding under omrøring.

4) Kom massen i køleskabet, indtil det er lillefinger lunt, men ikke kold. Når geléen ikke længere er varm men lun, hældes det meget forsigtigt over kagen, som minimum har afkølet 3 timer to gange.

5) Stil kagen tilbage i køleskabet og lad geléen stivne i minimum 2 timer før den tages ud af springformen.

 

Pynt: 

Jeg pyntede toppen den med friske kirsebær og hakkede pistacienødder.

Siderne pyntede jeg med hjemmelavet chokoladeflager. De kræver 150 g hvid chokolade, som smeltes over et vandbad. Med en stor teske “smøres/gnides” en klat smeltet chokolade ad gangen ud på et stykke bagepapir, der skal bruges ca. 20 falger. De køles derefter ned og kommes på siden af kagen.

 

Serveringsforslag: 

Kagen behøver absolut ikke noget tilbehør, den er mere end rigelig alene. Men jeg havde lige lyst til at give den ekstra gas for mine gæster, så jeg lavede den lækre hjemmelavet hindbær is og kom isen og bær og nogle hjemmelavet Chokolade skåle.

Passion-dream 5 Passion-dream

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

2 kommentarer

  • Hold nu fast, hvor ser den bare god ud! Den må jeg hellere prøve at kaste mig ud 🙂
    Hav en lækker søndag!
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Den ser nemlig rigtig fin ud, og folk bliver så glade når de ser den.
      Så kast dig endelig ud i den. Den kræver en del arbejde og en del tid, men den er hele “besværet” værd!
      Tak i lige måde.
      Kram, Mie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Indbagt svinemørbrad