Luksus pizzaboller m. pesto, parmaskine, sharon og mozzarella

Peanuts-snack

Peanutsnack

Disse små fine peanuts-snack smager ubeskrivelig lækkert, de ser super godt ud og sidst men ikke mindst, er de noget så lette at lave – Helt perfekte til når veninderne kommer til kaffe.

Peanutsnack 1

Ingredienser til ca. 12 peanuts-snack: 

  • 250 g peanuts
  • 250 g rørsukker
  • 150 g chokolade (enten mælke eller mørk)

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom alt sukker på en pande ved forholdsvis høj varme, men ikke max varme (fx. 7 ud af 9).  Hold godt øje med sukkeret og rør jævnligt rundt. Det kan tage lidt tid, inden sukkeret begynder at smelte, men det kommer lige pludseligt, så vær over det, ellers brænder det på.

Udklip

3) Når sukkermassen er en jævn flydende karamelmasse skrues næsten helt ned for varmen (fx. 2 ud af 9). Peanuts tilsættes lidt efter lidt under forsigtigt omrøring. Hvis alle nødderne smides i karamelmassen på en gang, risikerer den at stive. Det må den ikke, for så kan de små nøddebrud ikke formes.

4) Når alle peanutsene er kommet i, og karamelmassen er fordelt jævntlig mellem alle nødderne, skal bruddene formes. Tag to skeer, og kom klumper af peanutskaramellen overpå et stykke bagepapir. Form ca. 12 små “flade” nøddeklumper med skeerne sp meget som muligt (jeg bruger også de bare næver lidt, men pas på, det er varmt). Lad panden med nøddekaramellen stå på restvarmen fra komfuret eller skru ned på mindste varmeniveau, mens der formers, ellers kan det finde på at stivne for hurtigt.

Det kan godt være lidt besværligt at forme dem, og pas på med ikke at brænde jer!

Udklip

5) Lad dem køle af i ca. 10 min. i køleskabet. Når karamellen er stivnet, og de let kan tages af bagepapiret, skal de have deres chokoladebund. Smelt chokoladen i et vandbad, og dyb bruddenes bund ned i chokoladen. Lad dem igen køle af i minimum 15 min i køleskabet, og vupti, klar til servering.

Udklip

 

Alternativt kan du lave nøddesnacks, som er samme princip, bare med flere forskellige nødder.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Luksus pizzaboller m. pesto, parmaskine, sharon og mozzarella