Jordbær milkshake

Pesto-brød

Pesto brødMangler I inspiration til et lidt alternativt og smagfyldt brød, så se lige her!

Vi har fået en ny favorit herhjemme – Pesto brød.

Jeg har alle dage elsket pesto, og kommet det i alt, hvad jeg overhovedet kunne komme det i. Jeg havde dog aldrig prøvet at komme det i brød. Heldigvis forsøgte jeg mig med det her i weekenden, og resultatet var fantastisk!

Der kom de lækreste, smagsfulde og svampede brød ud af det. Det er klart en opskrift, som der skal bruges en masse i fremtiden.

Da brødet har en del smag, fungerer det helt perfekt til en omgang tapas eller bare som hoveddelen i et måltid og så med en masse forskellige “dips” som pestoer, tapanader, hummus, dressinger osv.

Ingredienser til 1 pestobrød: 

  • 25 g gær (½ pakke)
  • 200 mL mælk
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g smeltet smør
  • 1 glas rød eller grøn pesto (ca. 190 g)
  • 400 g mel
  • ca. 100 g revet rød Cheddar ost til topping (almindelig revet ost kan også bruges)

 

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gær i fingerlunt mælk. Lad gæren stå i det lune mælk i et par minutter.

2) Rør rundt i gærblandingen til gæren er fuldstændigt opløst i mælken. Kom salt, sukker, smeltet smør og pesto i blandingen og rør rundt. Kom melet i og ælt i ca. 3-4 min. i køkkenmaskinen. Man kan også sagtens ælte uden maskine, det kræver bare lidt håndkræfter. Massen skal gerne give nogenlunde let slip på skålen.

3) Lad dejen hæve i ca. 30 min. i skålen med viskestykke over.

4) Efter 30 min. kommes dejen ud på køkkenbordet, der er dækket med lidt mel. Dejen kan nemlig godt være lidt klistret. Form dejen forsigtigt til et brød. Med forsigtigt menes, at dejen ikke skal tæskes igennem, da den under hævningen har dannet små lufthuller. Så form så forsigtigt som muligt et brød på en bageplade med bagepapir.

5) Kom revet cheddar ost på toppen.

Pesto brød 4 OBS: Opskriften er kun til 1 brød, så form ikke 2.

6) Bag brødet i ca. 18-20 min. med 200 C varmluft.  Når en gaffel kan stikkes igennem uden der sidder dej på den, når den trækkes ud, er brøddet færdigt. Brøddet er meget svampet, så I skal ikke vente på, at det får en meget luftig konsistens, for det gør det ikke.

Serveres efter små 5 min. afkøling.

Pesto brød 1

Velbekomme!

Serveringsforslag: 

Som skrevet i intro, fungerer disse brød rigtig godt til en masse lækkert dip. Jeg lavede 4 forskellige dips til og det var det eneste vi fik til frokost!

Dips

Opskrifterne på disse hjemmelavet traditionelle dips kan ses HER.

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jordbær milkshake