Nemme og sprøde ciabattaboller

Pis og lort – Det er åbenbart ikke nemt at grave et hul!

Når jeg nu ikke smider batterier i skraldespanden pga. grundvandet – Så måtte det altså også godt give lidt god karma igen!

Det gik ellers lige så godt. Vi skulle endelig til at i gang nede på grunden. I mandags begyndte de første entreprenører at stille maskiner op og gøre klar til at grave ud til den store og dybe sandpude, der skal funderes på. Tirsdag gik de i gang med at grave, men onsdag ringede telefonen … med en rigtig dårlig nyhed.

Trods vi havde fået lavet 3 jordbundsprøver, som så fine ud ift. grundvandet, ja så viste det sig, at grundvandet ville opføre sig en del anderledes end håbet og forventet. Jordbundprøverne viste, at grundvandet lå lige omkring de 3m nede, og det vil passe perfekt med at vi også ca. skulle grave 3m ned for at ramme en jordbund (ler), der er funderingsegnet.

Men, allerede da de havde gravet ca. 1,5m ned, ja så begyndte grundvandet at fosse ud i hullet og de måtte stoppe gravearbejdet. Nu står vi så tilbage med beslutningen om, hvad der skal ske. Graveentreprænøren havde ringet til nogle specialister i grundvandssænkning – Rigtig dejligt at entreprenøren var pro-aktiv, men deres pris for grundvandssænkingen var på 50.000 kr. ekstra! Dertil skal man have en godkendelse fra kommunen til at sænke grundvandet, og det kan jo tage lang tid og skubbe hele tidsplanen i flere uger – ØH, no way!

Derfor har vi brugt hele ugen på at finde ud af, hvordan pokker man kan sænke det grundvand, i det mindste bare midlertidligt, uden at det skal det helt store arrangement igang.

I går fik vi en åbenbaringen, og har måske fundet en billig (nærmest gratis) og super smart løsning på problemet. Vores entreprenør er i gang med at finde ud af, om denne løsning vil kunne lade sig gøre på vores grund også.

Vi håber håber håber på, at det næste opkald fra ham, forhåbentlig i morgen, vil være positivt og at han ringer og siger at vi i det mindste giver den smarte løsning et forsøg.

Please kryds fingrer og send positive vibes mod os.

I hører fra mig, når vi engang er kommet igennem dette gravehelvede og der forhåbentlig ligger en lækker funderingsklar sandpude.

….

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nemme og sprøde ciabattaboller