Valnøddebrud

Pølsehorn m. smagsvarianter

skaermbillede-2017-03-10-kl-16-05-11

Hvor fine har pølsehorn lov at være?

Der skulle blive sådan nogenlunde lækkert forårsvejr her i weekenden, så mon ikke nogle af os skal ud at nyde vejret? … Det skal vi i hvertfald herhjemme. Vi har aftalt at gå en god lang tur i Botanisk Have og tage lidt let picnic med. I kurven kommer der helt sikkert nogle af disse lækre pølsehorn.

For at det ikke altid skal være de samme pølsehorn man spiser, tilsætter jeg ofte lidt smagsvarianter. Det er stadig “bare” pølsehorn, hvor hoveddelen består af lyst hvedemel og en pølse, men det lille “touch” af en ekstra smag, gør dem lige lidt bedre og meget sjovere.

Og nej, pølsehornene er ikke på nogle måder sunde, men for pokker hvor smager de bare godt, og med disse lidt alternative farver, vil alle børn (og voksne) da elske pølsehorn mere end i forvejen!

skaermbillede-2017-03-10-kl-16-04-24

Ingredienser til basen af 1 portion pølsehorn (6 store stk.): 

  • 25 g gær (½ pakke)
  • 40 g smør
  • 2,5 dL mælk
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • 6 pølser (alle slags pølser kan bruges, jeg bruger selv de såkaldte partypølser)
  • Evt. 1 æg til pensling

 

Ekstra ingredienser alt efter farvevalg (tilsæt kun 1 af tingene til hver portion): 

  • Gule pølsehorn: 3 spsk. karry
  • Røde pølsehorn:  5 spsk. rød pesto
  • Grønne pølsehorn: 5 spsk. grøn pesto  —–>  Dette er min absolutte yndlings.
  • Neutrale pølsehorn: Sesamfrø til drys

Disse 4 ingredienser, er dem der er i pølsehornene på billederne, men man kan også bruge andre ting til at få lidt ekstra smag og farve i:

  • Røde pølsehorn: 5 spsk. soltørrede tomater
  • Røde pølsehorn: 4,5 spsk. paprika
  • Grønne pølsehorn: håndfuld frisk hakket spinat
  • Brune pølsehorn: ca. 4-5 spsk. oliven tapenade
  • … Eller hvad i nu ellers kan finde på!

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gær i lillefingerlunt mælk. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og rør rundt. Tilsæt til sidst mel og ælt dejen til en jævn småklistrende dej. Kom dejen hen på en håndfuld mel på bordet, og ælt lidt rundt. Lad dejen hæve i ca. 1 time med et viskestykker over. De hæver meget, så hvis I bager flere portioner som jeg, pas da på med ikke at ligge dem for tæt.

Jeg lavede 4 forskellige portioner.

Udklip

2) Lav 6 lange ruller af hver portion dej, og rul dem rundt om 6 pølser (Ja, jeg har lavet 24 kæmpe pølsehorn). Lad dem endnu engang hæve i 20 min. Pensel eventuelt med æg efter hævningen og kom sesamfrø på, hvis det ønskes.

Udklip

3) Kom pølsehornene i ovnen og bag ved ved 200 C varmluft i ca. 16-18 min. (til de er gyldne)

Serveringsforslag: 

Der er kun en rigtig ting at servere til pølsehorn, og det er kepthup – Basta!

skaermbillede-2017-03-10-kl-16-00-21

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Valnøddebrud