Citronfromage i kageform

Rabarbermoussekage på hvid browniebund

Skærmbillede 2016-07-02 kl. 12.57.37Skærmbillede 2016-07-02 kl. 12.56.59

Ingen sommer uden rabarber.  Og hvorfor ikke komme rabarber i en kage?

Denne kage består af den lækreste svampede hvide browniebund som er toppet med en ordenlig omgang rabarbermousse og en smuk rød rabarberglaze. Og ja, så er den selvfølgelig pyntet fint op med alverdens bær og de hjemmelavede rabarber macarons.

Ingredienser og fremgangmåde: (Jeg bruger en springform på Ø24)

Hvid brownie:

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
  • 1 nip salt (mellem to fingre)
  • 4 æg
  • 1 Vanilje stang
  • 135 g mel

 

1) Smøret smeltes i en gryde. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad.

2) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en let og “luftig” masse.

3) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.

4) Kom dejen i en springform på omkring Ø23 og bag kagen ved 190 C i ca. 30-35 minutter (Den vil blive lidt brun på toppen). Køl bunden helt ned før mousserne kommes på. Sæt den eventuelt i fryseren.

 

Rabarbermousse:

  • 500 g. rabarber (ca. 1 pose stor rabarber)
  • 200 g. sukker
  • 6 husblas
  • 40 g. flormelis
  • 50 g. past. æggehvide (ca. 1,5 æg)
  • 4 dl. piskefløde

 

1) Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem i en gryde med sukkeret, indtil de er helt møre.

2) Kom husblas i koldt vand i 5 min. og tilsæt det til rabarbermassen. Lad husblassen opløses helt under omrøring. Blend massen til en ensformig masse/puré. Lad massen køle af til ca. stuetemperatur.

3) Æggehviderne piskes stive sammen med flormelis. Ligeså piskes fløden til skum. Rabarbermassen vendes først forsigtigt med de stive æggehvider. Derefter vendes flødeskummet forsigtigt i massen.

4) Kom moussen ovenpå den afkølede browniebund og afkøl endnu engang. Den skal stå minimum 3-4 timer i køleskabet eller 1-1,5 time i fryseren før glazen kommes på.

 

Rabarberglaze:

  • 500 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 4 blade husblas
  • 1-2 spsk. rød frugtfarve

 

1) Kog rarbarber og sukker indtil rabarberne er helt møre. Si massen over en skål. Lad massen stå i sien og sive i 10 min. Kom husblas i kold vand mens der sies. Du må ikke presse/trykke med en ske i sien for at få mere rabarber igennem, for massen skal være hel klar, der må helst ikke komme frugtkød med.

OBS: Hvis du laver rabarber macarons til pynt, så brug rabarbervæsken derfra og tilsæt lidt ekstra rabarber. Der tilsættes også 100g sukker til rabarbervæsken under en ekstra omgang kogning, så sukkeret bliver opløst.

2) Kom den udblødte husblas ned i rabarbervæsken. Husblassen skulle gerne opløse sig selv ved lidt omrøring. Hvis væsken er blevet for nedkølet til at opløse husblassen, giv det da et lille opkog.

3) Du skal gerne have ca. 4 dL rød rabarbervæske, hvis ikke du har så meget, tilsættes der lillefinger lun vand indtil der er 4 dL væske i alt. Hvis du ikke synes væsken er rød nok, tilsæt da rød frugtfarve indtil den flotte røde farve er opnået.

4) Væsken skal nu afkøles til den er ca. stuetemperatur. Derefter hældes den på kagens afkølet rabarbermousse. Stil kagen i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.

 

Pynt: 

Du kan pynte med lige præcis det du ville. Denne kage blev pyntet med:

  • Rabarber macarons (glutenfri)
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Hindbær “malet” med bronzestøv.
  • Hvid chokoladelag rundt om kagen (Laves ved at tempererer ca. 150-200g hvidchokolade, og smøre det ud på et stykke bagepapir med længde som omkredsen af kagen + 1 cm og højde som kagens højde + 1cm. Bagepapiret med den udsmurte chokolade kommes forsigtig rundt om kagen med chokoladen indad mod kagen. Stil kagen i køleskabet i 5 min. til chokoladen er størknet. Tag nu bagepapiret af)

Skærmbillede 2016-07-02 kl. 12.57.22

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

15 kommentarer

  • Susanne Schousen

    Hej
    Tror du jeg kan bruge mandelmel i opskriften i stedetfor hvedemel?
    Tak for mange dejlige opskrifter😊
    Vh
    Susanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Susanne

      Undskyld jeg ikke har fået svaret før nu.
      Du vil ikke helt få den samme effekt eller samme smag, men det kan godt lade sig gøre at skifte hvedemelen ud med mandelmel, da en brownie ikke skal hæve.
      Så hvis du er klar på en lidt alternativ smag, men helt sikkert stadig lækkert, så skift det endelig ud.
      Jeg kan dog ikke garantere, at bagetiden er den samme. Der må du forsøge dig lidt frem.

      Og velbekomme da.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hejsa
    Jeg er lige nu igang med at lave denne lækre kage, men kan virkelig godt blive bekymret over, at moussen er så flydende, som den er. Er vant til at bage MEGET, så vil blot spørge om der ikke mangler noget i den mousse? Bunden var heller ikke færdigbagt efter 33 minutter men mere efter 40-42 minutter?!
    Håber du kan hjælpe mig med kort varsel 🙂

    Den står i køleskabet og har tænkt mig at lave glazen i morgen så den kan have tid til at sætte sig moussen.

    Lad mig høre, hvad du tænker 🙂

    Kh Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Christina

      Massen til moussen er lidt tynd ja, men det lyder som om din er meget tynd?
      Jeg tror på din mousse. Der er jo hele 6 blade husblas i moussen, så den sætter sig forhåbentlig.
      Din mousse skilte ikke vel, for det kan godt gøre at den bliver tynd?

      Min kagebund er færdig efter de ca. 30 min. Jeg har bagt den virkelig meget, så der må være forskel på vores ovne. Det er meget normalt. Og det er jo en brownie, så den skal ikke være helt gennembagt men svampet.

      Jeg håber virkelig det lykkedes for dig. Den er så super lækker.
      Har du allerede fået fat i friske rabarber?

      Lad mig endelig høre fra dig, når du forhåbentlig står med en flot og dejlig kage.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Godmorgen:)
      Jeg har kigget on/OFF til kagen i køleskabet hele aften i går og det ser ud som om ag den har sat sig:) nu mangler jeg glazen som jeg laver i dag her til formiddag og så tager jeg den fri fra kageplast og formen i aften og ser det endelige resultat – skal nok tagge dig på Instagram :)) knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Ej hvor er jeg glad for at høre det.
      Glæder mig så meget til at se din kage.
      Hvis du har en privat i instagramprofil, kan jeg ikke se du tagger mig. Er din profil privat, for så må du gerne sende billedet som en besked derinde?

      Og tak for at skrive, det er altid dejligt med feedback. Jeg tænker nu at skrive ind i opskriften, at moussemassen godt kan virke lidt tynd, så er folk forberedte.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Hej Mie 🙂
      Nå det er med lidt blandet følelser jeg skriver denne besked – for jeg vil også gerne lige give dig en tilbagemelding 🙂 Jeg bagte bunden, som sagt ca. 40-42 min. Det var fint nok. Den virker også til at være fin. Moussen var meget flydende, men den har sat sig perfekt over natten. Her til morgen lavede jeg så glazen, men det gik helt galt. Jeg lavede en meget gravereden fejl. Jeg løsnede springformen og moussen fra Kageplasten (det har du glemt at skrive i opskriften) 🙂 og regjorde plasten, og lukkede kagen og moussen ind i springformen igen og lage kageplast i igen. Men det skulle jeg aldrig have gjort og forstår heller ikke jeg gjorde det, så da jeg hældte al glazen på, sivede den jo fuldstændig ude gennem alle hullerne og springformen, så jeg havde glazen på køkkenbordet istedet for på toppen af kagen :))) HAHA det var sgu lidt komisk 🙂 Nå men op på hesten igen. Jeg har så droppet glazen, havde heller ikke mere rarbarber, og så har jeg bare bunden og moussen, og selv lavede min egen pynt 🙂 kig på in IG profil på cakedelightsbychristina – KH Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Christina

      Det er altid dejligt med tilbagemelding.
      Dejligt at bunden og moussen gik fint.
      Med hensyn til glazen. Jeg skriver ingen steder, at du skal løsne kagen fra springformen. Kun når man er helt færdig med sidste lag selvfølgelig. Så hvorfor du gjorde det, det kan jeg ikke helt forstå? Det er jo klart, at en flydende glaze vil finde alle huller, den kan komme igennem.
      Hvad er det du mener, at jeg ikke skriver i opskriften?

      Håber kagen smagte skønt og at den blev nydt alligevel?

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jacqueline

    Heej igen 😀
    er det muligt at bruge samme opskrift bare med hindbær istedet for rabarber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Halløj halløj

      Ja, ca. 500g friske hindbær kan bestemt godt bruges i stedet. Men i disse tider vil så mange hindbær være meget dyrt!

      Man kan nok alternativt bruge frosne, men da de afgiver rigtig meget væske, skal det være 500g optøet frosne hindbær. Det svarer formentlig 700-800g frosne (uden at vide det præcist).

      Har du skiftet kage?

      Hvis du ønsker hindbærnousse og hvid browniebund, se evt.:
      https://haslundhome.dk/hindbaer-og-hvid-chokolademousse-kage/

      Med venlig hilsen
      Mie, HadlundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jacqueline

      Får gæster til fødselsdag imorgen, så ville lave 2 kager, tænkte denne ku være en godt frisk supplement til de brownie der. Må prøve mig lidt frem så (:

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Husk at mousser helst skal stå længe og sætte sig. Så jeg vil nok anbefale en “ikke-mousse” kage, hvis du skal lave dem i dag.

      Prøv eventuelt denne hvide brownie. Istedet for den karamel opskriften siger, så kan du komme chokoladekaramel på, som du alligevel vil lave til dine triple-brownies. Så skal der bare laves lidt ekstra.
      https://haslundhome.dk/hvid-brownie-m-hindbaer-og-karamel/

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Rasmussen

    Jeg syntes bunden er meget høj, jeg har endda brugt en springform større end din, den er sværd at få gennem bagt, kan det godt passe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Jeg synes ikke bunden er meget høj, vil skyde på ca. 3 cm.

      Når jeg har givet bundet 30 min. i midten af ovnen, er den gennembagt. Men prøv at give den 5 min. ekstra og se om den ikke pludselig bliver fin. Det er jo en brownie, så den skal være lidt svampet, men selvfølgelig ikke flydende. Kagen sætter sig også en smule, når den er taget ud af ovnen. Toppen kan godt se meget mørk ud, men det gør altså ikke noget, bare den ikke bliver direkte sort.

      Håber det lykkedes, giv gerne en tilbagemelding.

      HaslundHome, Mie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Nu har jeg ændret det fra 25-30 min. til ca. 30 min.
      Desuden har jeg tilskrevet en lille detalje på moussen, så prøv eventuelt lige at opdatere siden.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Citronfromage i kageform