Amerikanske Pandekager

Scones m. chokolade

skaermbillede-2017-03-19-kl-13-30-59

Er der noget bedre end nybagte scones? – Nej!

Her er der et lille søndagsprojekt til jer derude. Bag en omgang scones til dig, din familie, dine venner eller hvem der lige kunne fortjene at blive forkælet med en omgang lækre lune nybagte scones.

De tager ingen tid og er super nemme!

Indgrenienser: (8 stk.)

  • 240 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 40 g sukker
  • 1 nip salt
  • 60 g koldt ægte smør (ikke smørbart smør)
  • 1 stort æg
  • 1 dl crème fraiche 18%
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangmåde:

1) Mel, bagepulver, salt og sukker kommes i en skål og blandes. Skær smørret i små tern og smuldr det ud i melblandingen.

2017-03-13-15-58-54

2) I en anden skål blandes æg og creme fraiche sammen med en gaffel.

3) Hak chokolade groft og kom det i mel-/smørblandingen. Kom nu også æggeblandingen i og ælt det sammen med hænderne. Ælt ikke for meget, men kun lige til det er en samlet masse (for meget æltning kan give hårde og tætte scones, og vi vil gerne have dem lette og luftig). 

2017-03-14-07-25-25

4) På et let melet bord formes dejen til et rektangel med en højde på ca. 3-4 cm. Skær dejen ud i 8 stykker og bag dem i ovnen i ca. 11 minutter ved 210 C.

5) Spis sconesene med det samme, de er altså bare bedst helt nybagte.

Forslag til andre scones varianter:

I stedet for mørk chokolade kan bruges:

  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g rosiner
  • 100g tørrede frugter (fx. tranebær, hakkede tørrede abrikoser, kandiseret appelsinskal, osv.)
  • Eller helt neutrale scones uden noget ekstra

Serveringsforslag:

Sconesene er perfekte en søndag eftermiddag, hvor eneste tilbehør er smør og en kop kaffe.

Men de passer også perfekt til et stort brunchbord.

2017-03-14-16-55-32-2

Til denne brunch serverede jeg også grove havreboller, amerikanske pandekager, små skyrskåle m. bær og mandler, en masse pålæg selvfølgelig, lidt frugt og grønt og en OREO cheesecake.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amerikanske Pandekager