Æg og bacon i butterdej

Små nøddekager m. vaniljecreme

Nøddebund med vaniljecreme 2  Nøddebund med vaniljecreme

 

Her er en lille ide til små nemme men super lækre kager, der er rigtig gode at gå og guffe til i løbet af en weekend.

Ingredienser og fremgangsmåde til 12 stk. små nøddekager: 

Du skal bruge en muffin-silikoneform eller ligende til bundene:

Untitled-1

Mandelbunde: 

  • 60 g mandler
  • 60 g hasselnødder
  • 120 g sukker
  • 120 g smør
  • 2,5 spsk. mel
  • 2,5 spsk. piskefløde

 

Nødderne hakkes groft og ristet let på en pande. De resterende ingredienser kommes på panden. Blandingen varmes op ved medium varme indtil den har en ensartet klistret konsistens. Dejen fordeles i 12 små klatter i en muffin-silikoneform med 12 huller (eller lignende). De skal i en form, ellers flyder de helt ud, når de kommer i ovnen.

Bag nøddebundene i formen ved 180 grader i 15 minutter. Lad bunden afkøle i formen.

 

Vaniljecremen: 

  • ½ stang god vanilje
  • 200 mL sødmælk
  • 25 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1,5 spsk maizena
  • 150 mL piskefløde

 

1) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland mælk, 50 mL fløde og vaniljekorn i en gryde og giv det et opkog. Hold øje med det og rør nærmest konstant rundt, det må ikke brænde på!

2) Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt derefter under piskning den varme vaniljeblanding.

3) Hæld blandingen tilbage i en gryde og kog det op under omrøring. Den skulle gerne gå fra flydende til cremet lige pludselig. Når den er en tyk creme, hæld den i en skål og lad den blive kold.

4) Pisk 100 mL fløde til skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme i.

5) Kom en god klat vaniljecreme på hver af de 12 kager. Pynt med bær (eller andet fx. chokolade , nødder, osv.) og server med det samme.

Nøddebund med vaniljecreme 1      Nøddebund med vaniljecreme 3

 

Serveringsforslag: 

Du behøver naturligvis ikke at serverer andet end en god kop kaffe til disse små lækkerbiskner. Men når man nu alligevel er i gang med at lave en lækker vaniljecreme, og man i cremen kun bruger æggeblommerne, ja så skulle man da være et skarn ikke lige at lave en omgang marengsbunde af hviderne. Det gjorde jeg i hvert fald.

Det eneste det kræver er, at man laver en dobbelt portion af cremen, så der også er nok til marengskagen. Og ja, så skal du også have en god omgang ekstra bær.

De 4 æggehvider tilovers fra cremen piskes faste, og der tilsættes 200 g sukker og evt. lidt citronsaft og massen piskes igen, indtil den er glat og fast (det kan godt tage noget tid). Lav 3 lige store marengsbunde og bag den i 1½ time ved 100 C varmluft.

Kom et lag creme mellem hver marengsbund og top den med creme og bær.

Nøddebund med vaniljecreme 4       Nøddebund med vaniljecreme 5

Hvis du vil have en stor marengskage, er opskriften at finde HER.

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund  

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Æg og bacon i butterdej