Verdens bedste marengskage m. ægte hjemmelavet vaniljecreme

Snasket brownie med marmor-chokoladelåg og knasende karamelkugler


Så bliver det da ikke meget smukkere!
…. eller mere snasket.

Dette er den absolut bedste brownie, der findes, og der er garanti for en kage fyldt med chokolade og ikke mindst en masse snaskethed!

Og med dette fineste marmor-chokoladelåg, ja så bliver en kage ikke mere perfekt. Den er super simpel at lave, så alle kan være med.

Ingredienser (kage til ca. 12 personer):

  • 200 g sukker
  • 2 store æg (eller 3 små)
  • 110 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 75 g mørk/gold eller mælkechokolade hakket groft (kan undværes eller alternativ bruges nødder)
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kan sagtens undværes)
  • 50 g hvedemel

Til toppen: 

  • ca. 80 g gold chokolade (alternativ hvid chokolade)
  • ca. 80 g mørk chokolade (alternativ mælkechokolade)
  • Evt. caramel crispy kugler (kan sagtens undværes)

Fremgangsmåde:

Kagen:

1) 125g chokolade og smørret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.

2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.

3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.

4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.

5) Kom kagemassen i en beklædt springform på ca. Ø22 cm.

6) Bag kagen i ovnen ved 180 C varmluft i ca. 25 min.

7) Lad kagen køle ned i køleskabet, imens marmor-chokoladelåget laves.

Marmorlåg:

1) Smelt og temperer de to forskellige chokolader over hver deres vandbad.

2) Tag kanten af springformen fra kagen, luk den og kom den ovenpå et stykke bagepapir. Fordel de to smeltede chokolader tilfældigt ned i formen på bagepapiret (Gem lidt mørk chokolade til at sætte låget fast på kagen med). Med den ende af en kniv/gaffel/ske man normalt vil holde ved køres der tilfældigt rundt i chokoladen. Du vil hurtigt finde ud af, at marmormønsteret, nærmest laver sig selv – Det kræver ikke det store talent. Fordel chokoladen jævnt og helt ud til kanten af springformen.

3) Kør rundt i chokoladen indtil du er tilfreds med mønsteret. Kom, hvis du ønsker, lidt crispy pearls på. Lad chokoladen stivne helt. Hvis du vil hjælpe stivelsesprocessen lidt på vej, kom da chokoladelåget på køl på et fast underlag.

4) Når chokoladen er helt stivnet, kan den nemt tages af bagepapiret og kommes ovenpå den helt afkølede kage. For at fastsætte låget bruges det sidste chokolade som “lim”, er resterne af den smeltede mørke chokolade stivnet lidt, så varm det bare op igen. Jeg kom også lidt crispy pearls under lågen rundt i kanten, men det behøver man bestemt ikke.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Verdens bedste marengskage m. ægte hjemmelavet vaniljecreme