Rabarbertærte m. crumble

Sommerkage m. kiwimousse, jordbærmousse og hvid chokolade

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.28.04 Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.28.56

Jeg havde en masse jordbær og kiwier i overskud i køleskabet – Og hvad skal man dog gøre ved det? Man laver da en farverig sommermoussekage med lækre friske smage af sommerfrugter.

Den er egentlig ikke særlig svær at bikse sammen bare lidt tidskrævende, så i kan godt komme i gang og forkæle jeres egne og familier og venners munde og øjne.

 

Ingredienser til en STOR kage (ca. 16 personer): 

(Jeg bruger en springform på Ø24)

Kiksebund: 

  • 300 g digestive
  • 150 g smør
  • evt. 100 g hvid chokolade (kan undværes)

 

Jordbærmousse

  • 350 g friske jordbær (ca. 1 bakke)
  • 8 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2,5 dL fløde
  • 4 plader husblas
  • evt. lidt rød frugtfarve (kun for synets skyld)

 

Kiwimousse

  • 350 g skrællet kiwi (ca. 8 kiwier)
  • 8 spsk. sukker
  • 2,5 dL fløde
  • 4 plader husblas
  • evt. lidt grøn frugtfarve (kun for synets skyld)

 

Smørcreme

  • 200 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 8-12 spsk. vand

 

Pynt

 

Fremgangsmåde: (Jeg brugte en springform på Ø23)

1) Lav kiksebunden: 

Knus kiksene fint i en frysepose, jeg bruger håndkræfter til at knuse dem. Smelt smøret og rør kiks og smør sammen. Hak chokoladen (ikke alt for fint) og tilsæt chokoladen til kikseblandingen. Fordel massen i en springform Ø23 med et stykke bagepapir i bunden og tryk kiksemassen ned mod bunden så massen bliver komprimeret. Kom bunden på køl i køleskabet mens mousserne laves.

 

2) Lav jordbærmousse:

Kom jordbær, citronsaft og sukker i en gryde. Kog jordbærene ved middelvarme indtil de er helt smattet. Hæld jordbærmassen igennem en si og ned i en skål. Mas massen med en ske ned i sien, så der kommer mest mulig jordbær med gennem sien.

Kom husblas i kold vand i 5-8 min. Det udblødte husblas kommes i den varme jordbærblanding, og der røres rundt indtil husblassen er smeltet helt ud. Lad blandingen køle af til lun stuetemperatur endelig ikke køleskabstemperatur.

Når massen er kølet af, så den ikke er varm længere, pisken fløden. Vend jordbærmassen sammen med fløden til det er en ensartet mousse. Hvis du ikke synes den er rød nok, kan der tilsættes lidt rød frugtfarve.

Kom moussen ovenpå den afkølede kiksebund og sæt kagen i fryseren mens kiwimoussen laves.

 

3) Lav kiwimousse: 

Denne mousse laves fuldstændig ligesom jordbærmoussen. Eneste forskel er, at kiwimoussen ikke skal sies men blendes efter den er kogt. Man kan også si denne mousse, men så kommer kiwikernerne ikke med, og jeg synes de giver moussen et flot udtryk.

Kom kiwimoussen ovenpå jordbærmoussen og sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 1,5-2 timer. Derefter begynd at lave smørcremen.

 

4) Lav smørcreme: 

Alle ingredienserne piskes sammen. Massen skal være let smørbar, altså ikke for tyk men heller ikke for vandet – den skal minde om en smøreostkonsistens. Tilsæt derfor vandet lidt ad gangen indtil cremen har ønsket konsistens.

Kagen skal gerne have stået i fryseren så den har sat sig og også gerne blevet lidt frossent i det yderste lag. Det gør det meget nemmere at smøre cremen på uden at kagen smatter sammen. Kagen skal bestemt ikke være fuldstændig gennemfrossent, men kun lidt ekstra fast/frossen i det yderste lag. Tag nu kagen ud af formen. Hvis den ikke er fast nok til at få smørcreme på, så sæt den tilbage i fryseren.

Smør cremen på hele kagen i et jævnt lag på ca. 2-4 millimeter. Når det er gjort pyntes kagen.

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.28.37   Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.27.54

 

5) Lav pynten:

Riv den hvide chokolade på den grove side af et helt almindelig rivejern. Chokoladekrymlet kommes nu på kagen ovenpå smørcremen. Dette kan godt være noget af en snasket og besværlig omgang – Man skal lige finde metoden. Det gøres meget enkelt ved at “duppe” krymlet på kagen. Tag en lille håndfuld krymmel og mas/dup det på cremen så det lige sidder fast. Dette gøres rundt på hele kagen så den er dækket af hvid chokoladedrys.

Der kan eventuelt også pyntes med fine små marengskys, som nok er bedst at lave dagen før eller i god tid. Lav en god portion, de er godt at have lidt ekstra af.

Alternativ pynt med frisk frugt eller andet smukt.

Sæt kagen på køl i køleskabet et par timer yderligere eller natten over før servering.

Velbekomme!

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 16.28.15

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

1 kommentar

  • Laura

    Jeg faldt pladask for din sammensætning af lækre smage her. Jeg vil rigtig gerne lave en lidt større dåbskage med 2 lag. Så jeg tænkte evt den nederste del som 30 cm og den lille ovenpå som 20 cm? Hvordan tænker du at jeg skal udregne forholdene iforhold til dine forhold? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Rabarbertærte m. crumble