Burgerdressinger - Almindelig og chili version

Sprøde grøntsagswraps i rispapir

skaermbillede-2016-10-08-kl-20-04-40

Det er ikke længe siden, at jeg for første gang kastede mig ud i at bruge rispapir. Jeg havde godt set det ligge i de forskellige supermarkeder, men har bare aldrig rigtig fået det lagt ned i kurven.

Mathias og jeg forsøger i øjeblikket at holde en sund livsstil (dog ikke i weekenderne), og her er disse rispapir stykker altså ret så geniale. De er helt perfekte til at komme en masse sprøde grøntsager i og fungerer ligesom madpandekager.

Det her er ikke en opskrift, men blot nogle forslag og inspiration til, hvad man kan komme i sine rispair-wraps og dermed hvordan man kan lave et super lækkert og ikke mindst super sundt måltid til sine venner og familie.

Det er super hyggelig at side ved bordet og lave sine egne små wraps. Og til dem der ikke ved det, så skal de stive rispapir blot i vand i 30 sek. og så er de klar til at blive fyldt og foldet.

 

Ingredienser:

  • Rispapir
  • Alternativt kan man bruge hvidkålsblade eller madpandekager (men de er knap så sunde).

 

Grøntsager: (Skåret i tynde skiver)

  • Argurker
  • Peberfrugt
  • Gulerødder
  • Sukkerærter
  • Avokado
  • Radisser
  • Bladselleri
  • Tomat
  • Champignon
  • Grønne bønner
  • Purløg
  • Rødløg
  • Salat, spinatblade eller kål (hvad man nu lige har i køleskabet)

 

Kød: 

  • Kylling (fx. marineret i karry. Jeg bruger ofte Nicolas Vahe’s kyllinge krydderi
  • Oksefilletstykker
  • Oksefars (evt. med Tex Mix krydderi)
  • Laks (enten stegt/bagt eller røget) 
  • Tigerejer (fx. stegt i hvidløg)
  • Andebryst

 

Ekstra:

  • Peanuts
  • Friske urter (fx. basilikum, persille, mynthe, osv.)
  • Chili
  • Sesam

 

Dressinger/dips:

  • Tzatziki
  • Humus
  • Avokadomos (Guacamole)
  • Sweet chili sauce
  • Peanutbutter
  • Hytteost
  • Tahin dressing (fx. fra Al Fez)
  • Babaganoush

 

skaermbillede-2016-10-08-kl-20-03-46

Sådan et grøntsagsfad er da for smukt! 

Serveringsforslag:

Udover alle de lækre ingredienser jeg lige har remset op, serverer jeg også gerne en omgang rugbrødstænger til denne ret. Det er oplagt med rugbrødstænger, der de er gode til at dyppe i alle de forskellige dressinger/dips. Rugbrødsstænger er dog ikke det sundeste, men alt med måde, og vi vil have lov at få et par lækre rugbrødstænger også.

skaermbillede-2016-10-08-kl-20-05-13

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Burgerdressinger - Almindelig og chili version