Brownie m. Dulce de Leche (karamel)

Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak, tomat-/løgrelish og sennep-/dijonmayo

skaermbillede-2018-01-14-kl-09-30-58

Min mund løber i vand – Det her er en VINDER!

Var der nogen, der sagde GUF? Jep, det gjorde jeg.

Forrige weekend havde vi gæster til det lækreste frokostbord, hvor steak-sandwich med langtidstilberedt flankesteak (og lidt oksemørbrad) sammen med en omgang lækre salater var på menuen. Gæsterne var heldigvis super begejstret, men lad mig være ærlig … Jeg var også selv reeeeet så begejstret for den menu, der blev serveret!

Flankesteak eller mørbrad?

Jeg vil lige indskyde, at eneste grund til, der både var flankesteak og lidt oksemørbrad, var fordi vi havde en rest mørbrad, som vi ligeså godt kunne få brugt. Hovedideen til sandwichfyldet var flankesteak.

Når man langtidstilbereder en flankesteak, kan den blive nærmest ligeså mør som en mørbrad, så mit råd til jer er at gå all in på flankesteak til sandwichene og spar lidt money!

Suis vide eller ovn?

Vi er så priviligerede at have en suis vide og derfor kommer vi selvfølgelig vores kød deri, når det skal langtidstilberedes. Men, en ovn kan altså også lave det lækreste møre langtidstilberedte kød, hvis bare man passer lidt på temperaturen.

Under fremgangsmåden, bliver både tilberedning i ovn og suis vide beskrevet … Det er sjovt nok ret meget det samme.

Ingredienser til ca. 4 personer:

  •  800 g flankesteak
  • Frisk spinat (eller andet grønt salat man foretrækker)
  • Lidt citronsaft
  • 16 skiver franskbrød (helst fra dette nemme hjemmebagte men det kan også købes)
  • Smør til stegning af kød og brød

Tomat-/løgrelish:

  • 1 bakke cherry tomater, ca. 250g
  • 1 stort rødløg (eller 2 små)
  • Evt. lidt frisk rød chili
  • 1/2 dL olie/smør til stegning
  • 1 dL soya
  • Salt og peber

Sennep-/ eller Dijonmayo: 

  • 2 dL ægte mayo (ikke den billige i en gul tube)
  • 2-3 tsk. sennep eller dijon (Sennepmayo har naturligvis en stærkere sennepsmag end dijonmayo. Jeg kan bedst lide dijonmayo, kæresten kan bedst lide en sennepmayo hertil. Lav evt. en halv portion af begge to første gang og smag jer frem)

Fremgangsmåde:

1) Hvis du forhåbentlig selv bager BRØDET, så start med at få det bagt. Det kan sagtens gøres dagen før, og har man kun en ovn og ingen suis vide, så er det nødvendigt, da kødet skal være i ovnen i meget lang tid.

2) På serveringsdagen, starter du med at få sat tilberedningen af KØDET i gang.

OBS: Vi laver altid kødet medium-rare, altså ret rødt, uden at det er råt selvfølgelig. Hvis du ønsker det mindre rød, så giv en ekstra grad eller to. Vil du have kødet gennemstegt, så giv det 3-4 ekstra grader (men nøj hvor er det synd at gennemstege det, det vil jeg bestemt ikke anbefale med flankesteak).

  • Med Suis Vide: Stil din suis vide på 56 grader og stil tiden til mellem 8-12 timer. Vi giver den 12 timer, men er tiden ikke til det, så er 8 timer som minimum også okay. Når kødet er færdig i suis viden, steges det af på en pande i godt med smør og på maks varme. Kødet skal kun lige svitses af på panden for at få en stegeskorpe, så den må IKKE være på panden i mere end maks ca. 1 min. på hver side. Kødet må ikke få for meget varme fra panden, så ryger hele fidusen!
  • I Ovn: Stil din ovn på 56 grader (55 hvis den kun har 5-interval varmeindstilling) og stil tiden til mellem 8-12 timer. Vi giver den 12 timer, men er tiden ikke til det, så er 8 timer som minimum også okay. Når kødet er færdig i ovnen, steges det af på en pande i godt med smør og på maks varme. Kødet skal kun lige svitses af på panden for at få en stegeskorpe, så det må IKKE være på panden i mere end maks ca. 1 min. på hver side. Kødet må ikke få for meget varme fra panden, så ryger hele fidusen!

Når kødet er svitset af på panden skæres det ud i fine skiver i tilpas tykkelse til at komme i sandwichene. Kødet serveres naturligvis med det samme efter det er skåret ud, så det ikke bliver koldt, og derfor skal alle de andre elementer laves, mens kødet tilberedes.

Mens kødet bliver tilberedt laves alt TILBEHØRET: 

3) Lav tomat-/løgrelish: 

  • Skær tomaterne over i halve og skær løget ud i fine skiver. Kom olien/smørret i en gryde og varm det op. Når det er varmt, tilsættes tomaterne og løget (og evt. lidt frisk chili i små stykker, hvis man ønsker det). Lad dette stå på middelvarme og småkoge med låg på gryden indtil tomaterne er smattet ud.
  • Når tomaterne er smattet, tilsæt da soya og lad det stå i ca. 15-20 min. uden låg og koge ind ved høj varme under omrøring. Når du har en relish-konsistent, tag det da af varmen. Relishen kan både serveres stuetempereret eller lun. Vi serverede den lun.

4) Lav sennep-/ eller Dijonmayo:

  • Bland de to ingredienser sammen og smag til, skal der tilsættes mere sennep/dijon, eller har det fået lidt for meget smag af sennep, så tilsæt da lidt ekstra mayo.

5) Bland spinaten med lidt citronsaft – Ca. 1 tsk. citronsaft til en håndfuld skyllet spinat.

6) Lige før kødet er færdigt smørsteges brødskiverne af på panden i masse smør (gerne en grillpande, hvis der skal komme grillstriber).

skaermbillede-2018-01-21-kl-06-54-15

Serveringsforslag:

Disse lækre sandwich blev herhjemme serveret til et lækkert frokostbord i forrige weekend, hvortil vi fik en masse andet lækkert tilbehør. Men det var kun fordi vi fik gæster, man kan sagtens spise disse sandwich uden ekstra tilbehør og dette skal derfor kun ses som inspiration.

Menuen bestod af: 

Steak-sandwich m. langtidstilberedt flankesteak og mørbrad, tomat-/løgrelish, dijonmayo, citron-spinat og hjemmebagt smørstegt brød

Grillede aubergines m. champignon, granatæble og pesto

Spinatsalat m. brombær, æble, feta og peanuts

Klassisk græsk salat

Romainesalat m. mozzarella, syltede peberfrugter, dressing og hjemmelavet brødcroutoner

2018-01-13-14-25-31

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Brownie m. Dulce de Leche (karamel)