• ···
Scones m. chokolade

Tærte m. skinke og porre

skaermbillede-2017-03-31-kl-07-37-24

Yndlingstærten!

Det her er en vindertærte. Den er egentlig meget klassisk, altså, det er jo ikke første gang man hører om en skinke-/porretærte, men det er bare som om, at denne her er lige lidt meget snasket, lidt mere smagsfuld og bare lidt mere lækker!

Skal du lave en lækker frokost eller aftenmad til familien eller vennerne i weekenden, så er den tærte perfekt. Og den er ligeså perfekt dagen efter, hvor den kan nydes på en picnic i det gode vejr, der skulle komme her i weekenden!

Ingredienser: (1 stor tærte)

Tærtedej/Mørdej: (alternativ, køb en rulle færdiglavet)

  • 135 g smør
  • 220 g mel
  • 1 stort æg

 

Fyld:

  • 3 fintsnittede porrer
  • 400 g skinkestrimler.
  • 4 æg
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl fløde (kan skiftes ud med 1 dL creme fraiche, men fløden giver bare noget til tærten)
  • 400g revet ost (mindre kan gøre det, men jeg er en ostegris)
  • 1 tsk. reven muskatnød
  • 2-3 tsk. salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

1) Bland alle ingredienserne til mørdejen sammen og ælt til en ensformig masse. Fordel massen i en smurt tærteform. Forbag dejen i 12 min. ved 180 grader.

2) Porer skæres ud i fine skiver. Porerne og skinken svitses af på en pande i et par minutter. Væsken som vil komme på panden hældes fra. Fordel nu fyldet på den forbagte tærtebund.

3) Æg, creme fraiche, fløde, 1 stor håndfuld ost og krydderier piskes let sammen og hældes over fyldet tærten. Til sidst kommes resten af osten ovenpå tærten.

5) Bag tærten ved 180 °C i ca. 50-60 min.
skaermbillede-2017-03-31-kl-07-37-36

Det store frokostbord: 

Denne tærte kan sagtens serveres for sig selv, men den passer også perfekt ind i et stort lækkert frokostbord fx. her til alle påskens påskefrokoster.

skaermbillede-2017-03-20-kl-18-22-49

Da jeg lavede tærten sidst, serverede jeg den til dette (hvis jeg selv skal sige det) ret så lækre frokostbord.

Menuen stod på:

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Scones m. chokolade