Blåbær flødeboller med hvid chokolade og lakridsknas

Talkage i marengs med vaniljecreme og bær

Tal-kagen til Valdemars 2 års fødselsdag – Så fin! 

Til det fine kagebord til min lille Valdemars fødselsdag var denne kage “midtpunktet”, som så fint symboliserede at min lille dreng blev hele 2 år.

Ingredienser til en stor kage i et eller flere lag:

Bunde: 

  • Æggehvider fra 8 æg  (gem æggeblommerne til cremen)
  • 400 g sukker
  • evt. paste-farve

Creme: 

  • 1 stang god vanilje (det er vigtigt den er af nogenlunde god kvalitet, ellers smager vaniljen ikke nok igennem)
  • 400 mL sødmælk
  • 50 g sukker
  • 4 æggeblommer  (brug gemte æggeblommer fra marengsbunden)
  • 3 spsk maizena
  • 350 mL piskefløde

Fyld/Pynt: 

  • Hindbær
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Brombær
  • 100 g chokolade, hakket (brug din yndlingschokolade, jeg blandede mørk, mælk og hvid)

 

Fremgangsmåde: 

Bundene: 

1) Æggehviderne skal piskes stive. Når de kan bestå “vend-skålen-på-hovedet”, tilsæt lidt af gangen sukkeret under piskning og evt. lidt farve og pisk indtil massen er glat og fast (dette tager gerne 5-10 min).

2) Fordel marengsmassen ud i den/de faconer du ønsker på bagepapir, fx. 3 lige store klatter på 3 stykker bagepapir. Hvis du vil lave en tal kage, så skal marengsen sprøjtes ud i tre tal.

3) Sæt bundene nederst i ovnen i 2,5 timer ved 100 C varmluft. Skift hvilke bunde der er nederst i ovnen, så de alle for lige meget. Sluk ovnen og lad marengsen afkøle i ovnen – gerne nogle timer til ovnen er helt afkølet.

Cremen & Samling: 

1) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland mælk, 100 mL fløde og vaniljekorn i en gryde og giv det et opkog. Hold øje med det og rør jævnligt rundt, det må ikke brænde på!

2) Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt derefter under piskning den varme vaniljeblanding.

3) Hæld blandingen tilbage i en gryde og kog det op under omrøring. Den skulle gerne gå fra flydende til cremet lige pludselig. Når den er en tyk creme, hæld den i en skål og lad den blive kølet helt ned i køleskabet, gerne natten over.

4) Pisk 250 mL fløde til skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme i. Smag den gerne til: hvis den mangler lidt vaniljesmag, kan du komme lidt vaniljesukker i. (Jeg har én gang prøvet, at vaniljen ikke smagte rigtig igennem, da jeg havde købt en knap så god vaniljestang, så jeg kom ekstra vaniljesukker i. Normalt med en god vaniljestang, smager cremen perfekt)

5) Når, og først når, du skal servere kagen, skal cremen lægges sammen med bundene. Hvis du gør det lang tid før servering, bliver den lidt smattet – Så vent! Opbevar cremen og bundene i køleskabet indtil kagen skal serveres, så du kan sagtens lave det hele i god tid.

6) Sammel kagen, kom creme, bær og chokolade på hvert lag og server den lækreste sommerkage med det samme efter den er lagt sammen.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Blåbær flødeboller med hvid chokolade og lakridsknas