Lækkert pita fyld - Og tips til de lækreste pitabrød.

Valentinskager – Happy Valentine!

Happy Valentine!

Jeg elsker valentinsdag. Nogen synes det er noget værre fis, men hvorfor ikke gribe chancen for at fejre kærligheden? Vi har taget den amerikanske tradition til os, og giver hinanden en lille ting og en lækker love-dinner på valentinsdag.

Jeg elsker min kæreste overalt på jorden, men jeg elsker jo også kager, altså som i virkelig ELSKER. Derfor er det selvfølgelig ikke kun kærligheden til Mathias, men også kærligheden til kager, som skal fejres.

Disse 3 kager ser umiddelbart ret forskellige ud, men de kan alle laves af mere eller mindre de samme ingredienser, hvor du blot varierer i udtrykket på kagen, og hvis man ønsker også en lille variation i smagene.

Jeg lover jer, DE ER IKKE SVÆRE AT LAVE! De tager tid, ja – Men det er ikke svært, og de er super hyggelige at stå og kreere.

Ingredienser til 6 kager: 

Forme:

Du kan bruge denne opskrift til de fleste silikoneforme, hvor der er 6 stk. i. Jeg har brugt følgende.

  • Halvkugleforme – Ø70mm som fx. denne
  • Alternative forme fx. diamant eller blomst (denne blomst er ikke helt den jeg har brugt, men den kan jeg ikke finde mere)

Chokoladeskåle:

  • 200g chokolade (Jeg brugte Ruby-chokolade til to af kagerne og jordbærchokolade til en af kagerne pga. af farven, men alle chokolader kan bruges. Hvid vil også være lækkert)

Smelt og temperer chokoladen. Smør det rundt i formene, jeg bruger en almindelig silikonepensel. Sørg for at få smurt formene helt igennem, så der ikke er nogle huller. Der vil være ekstra chokolade til overs. Kom formene på køl/frys, så chokoladen sætter sig hurtig. Tag formene ud og smør lidt ekstra chokolade rundt i kanten, så de ikke knækker, når de skal ud af formene. Kom dem igen på køl. Frigør dem fra formene, og sæt dem ned i formene igen, hvor moussen vil komme i senere.

Bunden (2 valgmuligheder):

Du kan vælge mellem to fordskellige bunde. Den ene laves fra bunden, den anden kan købes færdig – De smager begge super lækkert!

  • Kiksebund – 6 digestive kiks (Denne bund passer perfekt til halvkugleformen Ø70mm som fx. denne)

  • Brownie bund – Bag brownie efter opskrift (Denne bund passer perfekt til at skære ud af alternative forme fx. diamant eller blomst)

Brownie bund:

  • 135 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør
  • 85 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kun undværes)
  • 1 tsk. kakao
  • 35 g hvedemel

Chokoladen og smørret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn. Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter. Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper. Smør kagemassen ud på en bageplade med bagepapir til en størrelse, så man kan skære de 6 kager ud. Jeg smurte den ud i en størrelse på ca. 16 x 26 cm.

Bag kagen i ved 180 C i ca. 12-15 min. Lad kagen køle helt ned.

 

Chokolade-ganache indlæg:

Dette kan man sagtens undvære i kagen, hvis man ikke kan overskue det. Det er bare en lækker detalje, men ikke alt afgørende.

  • 60 g mørk chokolade
  • 100 mL (1 dL) fløde

Chokoladen hakkes i små stykker og kommes i en skål. Fløden varmes op i en gryde til kogepunktet – Pas på, at den ikke brænder på. Hæld den hakkede chokolade ned i fløden og rør rundt til en ensartet chokoladecreme – Sørg for at komme helt til bunds. Det kan gryne i starten, men det vil samle sig og blive helt homogent. Kom massen i små forme fx. denne (alle andre små forme kan også bruge – runde, firkantede osv.) eller på bagepapir på en tallerken eller lign. (så skærer du selv små ganache-indlæg ud, når de har sat sig). Kom dem på frys, så det bliver helt frosne og kan tages ud af formene eller skæres ud i små stykker før de er helt gennemfrosne. Det tager ca. 1-1,5 time. Først, når ganache-indlægene er frosne, laves moussen.

Moussen – Goldenmousse (karamelmousse):

Kom husblas i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Lad det stå og blive stuetempereret i ca. 20/30 min. på køkkenbordet. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i den tempereret æggemasse. Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 2 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Ja, fløden bliver helt flydende. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

Moussen hældes i de 6 chokoladeforme og i hver form kommes en chokolade ganache indlæg – Tryk den så langt ned, du ønsker.

Skær borwnien ud i 6 stykker og kom stykkerne ovenpå de 6 forme, så de klistrer fast på moussen. Hvis du bruger kiks, kom da en kiks ovenpå hver. Kagerne kommes i fryseren indtil moussen har sat sig, ca. 1-1,5 time. Du kan også komme dem på køl, men så tager det længere tid.

Der vil være noget mousse til overs. Kom det evt. i nogle glas og sæt det i køleskabet, så har du den lækreste mousse og gå at smovse lidt til.

Når moussen har sat sig, tager du kagerne ud af formene og skærer browniebundene til, så de passer til kagens form.

Pynt – Karamelliserede nødder:

Du kan bruge dine yndlingsnødder, jeg brugte mandler og peanuts.

  • 100 g nødder (Peanuts skal være hele/halve som i posen, men andre nødder hakkes groft)
  • 100 g sukker

Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og nødder kommes i. Fordel karamellen bedst muligt rundt om nødderne. Kom de karameliseret nødder på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op). Det er formentlig bare en stor karamel/nødde klump, du ender med, og det er helt perfekt.
Når det er kølet ned hakkes det fint.

OBS: Hvis du ikke glazer din kage, så påsættes de karamelliseret nødder med lidt smeltet chokolade. Hvis du glazer, så klistrer gazen nok til at påsætte nødderne. Se glaze nedenfor.

Chokolade glaze:

Dette er IKKE nødvendig, men giver en helt blank og fint overflade. Det er smukt men ikke nødvendigt. På mine kager er det kun halvkuglen, der har fået glaze.

  • 4 blade husblas
  • 270 g ruby chokolade (alternativ hvid chokolade)
  • 220 ml piskefløde
  • 30 g smagsneutal olie (fx. rapsolie)

Husblas kommes i koldt vand i 5 min. Hak den hvide chokolade fint og kom det i en skål. Fløden kommes i en gryde og bringes til kogepunktet. Tag fløden af varmen og vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
Fløden kommes over den finthakkede chokolade mens der røres rundt, indtil alt chokolade er smeltet og massen er ensartet.
Der tilsættes olie og massen stavblendes forsigtigt til olien ikke kan ses længere – Stavblend ikke over massen, så dannes der for mange luftbobler. Blandigen skal køle lidt af før den hældes over kagerne. Den skal være lun, for den må heller ikke blive for kold.

Hæld glazen over de let-frosne chokoladeskaller, en efter en. Sæt kagerne på en rist eller lignende, så overskydende glaze flyder ud over kagerne. Der hældes over en skål/fad, så det overskydende glaze kan genbruges.  Fordel lidt karameliserede nødder i bunden af hver kage.

OBS: Hvis din glaze bliver for kold, før du har fået lavet alle dine kager, så kan det lunes lidt op igen for at få den rigtige konsistent. Hvis det bliver for kold, bliver glaze-laget alt for tykt.

Pynt:

Pynt med lige det du ønsker. Jeg har brugt:

  • Guldstøv
  • Guldstykker
  • Frysetørret bær
  • Chokolade dekorationer 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

3 kommentarer

  • Confirm that you are not a robot, and There is a fineprize for you. http://bit.ly/2ENPtDQ

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for en rigtig god opskrift. Den virker også fint selvom det blev et par dage efter vallentinsdag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Julie

      Dejligt du kunne bruge opskriften – Og ja, de bør virke hele året rundt … men var oplagt til Valentin.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækkert pita fyld - Og tips til de lækreste pitabrød.