• ···
Blomkålspandekager toppet med lækkerier

Valnøddebrud

skaermbillede-2017-03-08-kl-16-38-32

Det er halvvejs til weekend og dermed snart tid til lidt ekstra hygge med familien og vennerne.

Hvis du mangler et godt bud på nogle lækre morgenboller eller et par lune boller til eftermiddagskaffen, så er disse valnøddebrud lige til dig.

Ingredienser til 12 valnøddebrud: 

  • 50 g gær
  • 4 dL mælk
  • 800 g mel
  • 70 g sukker
  • 10 g salt
  • 100 g smør/magerine/neutral olie
  • 150-200 g valnødder (alt efter hvor vild man er med valnødder)
  • 2 æg

Fremgangsmåde: 

1) Lun mælken og hæld det over et smuldret gær. Lad det stå i et par minutter. Rør rundt til der ikke er gærklumper længere. Tilsæt sukker, salt, valnødder og smeltet smør/magerine/olie og rør rundt. Tilsæt til sidst mel. Ælt dejen i ca. 5 min i rørmaskine, eller i hånden til dejen er jævn. Dejen skal gerne give nogenlunde let slip på skålen/bordet.

2) Kom nu 2 æg i dejen og ælt forsigtigt endnu engang til en slimet masse. Der skal ikke ældes ret meget – omkring 20 sek., bare så æggene nogenlunde er jævnt fordelt om dejen. Dejen er nu en meget klistret masse!

4) Form 12 klumper på en bageplade med bagepapir. Og det skal ikke være fine runde boller, men klatter. Lad dem hæve i ca. 20 min.

Valnøddebrud 2

5) Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Når en gaffel kan stikkes i og slipper dejen let, er bruddene færdige. Prøv eventuelt efter 13 min., der er mine færdige, men ovne varierer rigtig meget!

Serveringsforslag: 

Hvis nøddebrudene serveres direkte fra ovnen, er en klat smør alt der skal bruges.

Hvis man har et større selskab til brunch eller eftermiddagshygge, kan alt pålæg spises til. Især ost synes jeg er virkelig lækkert til.

skaermbillede-2017-03-08-kl-16-38-10

Alternative boller: 

Hvis du meget hurtigt skal have smækket et par lækre men nemme boller sammen, så er et godt alternativ Verdens letteste boller.

skaermbillede-2017-03-08-kl-14-50-37

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Blomkålspandekager toppet med lækkerier