Vuggestue-fødselsdagskage uden sukker

Verdens bedste marengskage m. ægte hjemmelavet vaniljecreme

Den evige sikre vinder!

Verdens lækreste kage og ikke mindst en ægte sommerkage er uden tvivl marengskagen med hjemmelavet vaniljecreme og en masse bær og chokoladestykker.

Jeg har to sommerbørn og derfor er denne kage et perfekt valg, når der skal laves fødselsdagskager, da den kan udformes lige præcis som ønsker. Her har jeg lavet den som en 3-lags tal-kage, man kunne også bare lave den rund eller firkantet i 2-3 lag, eller man kan lave et stort lag eller mange små i alverdens udformninger og komme creme ovenpå. Det er fuldstændig op til en selv, det hele fungerer perfekt med denne opskrift!

Ingredienser til en stor kage i et eller flere lag:

Bunde: 

  • Æggehvider fra 6 æg  (gem æggeblommerne til cremen)
  • 300 g sukker

Creme: 

  • 1 stang god vanilje (det er vigtigt den er af nogenlunde god kvalitet, ellers smager vaniljen ikke nok igennem)
  • 400 mL sødmælk
  • 50 g sukker
  • 4 æggeblommer  (brug gemte æggeblommer fra marengsbunden)
  • 3 spsk maizena
  • 350 mL piskefløde

Fyld/Pynt: 

  • 1 bakke hindbær
  • 1 bakke blåbær
  • 1 bakke jordbær
  • 1 bakke brombær
  • 150 g chokolade, hakket (brug din yndlingschokolade, jeg blandede mørk, mælk og hvid)

Fremgangsmåde: 

Bundene: 

1) Æggehviderne skal piskes stive. Når de kan bestå “vend-skålen-på-hovedet”, tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk igen indtil massen er glat og fast. Kom nu den sidste halvdel sukker i og pisk massen igennem igen i ca. 2 min.

2) Fordel marengsmassen ud i den/de faconer du ønsker på bagepapir, fx. 3 lige store klatter på 3 stykker bagepapir.

3) Sæt bundene nederst i ovnen i ca. 2 timer ved 110 C. Skift hvilke bunde der er nederst i ovnen, så de alle for lige meget – Sluk ovnen, når de er lette, tørre og slipper papiret. Marengsbundene kan varierer meget i bagetid, så hvis de ikke slipper bagepapiret nogenlunde let, lad dem da få ekstra i ovnen. Sluk ovnen og lad marengsen afkøle i ovnen – gerne et par timer.

 

Cremen: 

1) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland mælk, 100 mL fløde og vaniljekorn i en gryde og giv det et opkog. Hold øje med det og rør jævnligt rundt, det må ikke brænde på!

2) Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt derefter under piskning den varme vaniljeblanding.

3) Hæld blandingen tilbage i en gryde og kog det op under omrøring. Den skulle gerne gå fra flydende til cremet lige pludselig. Når den er en tyk creme, hæld den i en skål og lad den blive kølet helt ned i køleskabet, gerne natten over.

4) Pisk 250 mL fløde til skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme i. Smag den gerne til: hvis den mangler lidt vaniljesmag, kan du komme lidt vaniljesukker i. (Jeg har én gang prøvet, at vaniljen ikke smagte rigtig igennem, da jeg havde købt en knap så god vaniljestang, så jeg kom ekstra vaniljesukker i. Normalt med en god vaniljestang, smager cremen perfekt)

5) Når, og først når, du skal servere kagen, skal cremen lægges sammen med bundene. Hvis du gør det lang tid før servering, bliver den lidt smattet – Så vent! Opbevar cremen og bundene i køleskabet indtil kagen skal serveres, så du kan sagtens lave det hele i god tid.

6) Sammel kagen, kom creme, bær og chokolade på hvert lag og server den lækreste sommerkage med det samme efter den er lagt sammen.

Andre kager, der blev serveret til fødselsdagen, var:

  • Mocca-flødebolle-bomber, og
  • Lakrids-flødebolle-bomber

Disse flødebolle-bomber kommer naturligvis på bloggen snarest.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vuggestue-fødselsdagskage uden sukker