Indbagt laks - Når den skal være mere kalorielet.

Verdens letteste boller – men en sikker vinder.

boller boller2

Om ca. 20 min. kan du servere disse boller.

Er der noget bedre en søndag morgen/formiddag, hvor man har sovet længe og står op med et overskud til at lave en lækker morgenmad/brunch. Eller en søndag eftermiddag, hvor ungerne lejer i haven og den lille sult begynder at melde sig. Det er i sådanne situationer, at duften af nybagte boller, der spreder sig i hjemmet, er lig med ren lykke.

Der er tusinde versioner er boller, men dette er verdens letteste version, og en version som bare altid er en sikker vinder. Nej, den er ikke sund, og ja, den er hvid som bare pokker – Men den smager fantastisk, og sådan skal det bare være engang i mellem.

Ingredienser til ca. 16-20 boller: 

  • Gær – 1 pakke a’ 50 g
  • Hvedemel – 800 g
  • Mælk (alt mælk kan bruges) – 4 dL
  • Smør/magarine eller neutral olie – 1 dL / ca. 100 g
  • 6 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Æg – 1 stk. til toppen
  • Evt. pynt med alverdens kerner (Det er ikke nødvendig med så meget forskelligt pynt, det ser bare fint ud. Brug hvad du lige har i skabene. Fx. Solsikkekerner, græskarkerner, hakket mandler, hakket hasselnødder, sesam, hørfrø, osv.)

 

Fremgangsmåde: 

1. Opløs gæren i lillefinger lunt mælk. Kom smeltet smør/magerine eller olie, salt og sukker i og rør rundt. Kom til sidst melen i. Massen skal æltes, og her er det klart optimalt med en køkkenmaskine. Lad maskinen ælte den i ca. 3 min. Hvis ikke man har en maskine er det bare i gang med næverne. Dejen skal æltes indtil den ikke er klistret længere, men let giver slip på skålen / køkkenbordet.

2. Del dejen i 16-20 lige store stykker og form dem som boller. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 15 min. Hvis man har travlt, kan man sagtens springe denne hævning over – ingen problem!

3. Pensel bollerne med æg og kom det drys på, I nu lige lyster. Det er slet ikke nødvendigt med drys, helt rene boller smager ligeså fantastisk. Jeg gør det faktisk mest for udseendets skyld.

4. Nu skal de bare bages i 13-15 min. i 200 C varmluft. Stik en gaffel ind i en af bollerne efter 13 min. Giver dejen slip, er de færdige, hænger der lidt ved, så giv dem lige et par minutter ekstra – vores ovne varierer meget.

Så er der boller!

Hvis man springer hævningen over, kan de laves på ca. 20 min. alt i alt. Har man god tid, tager det ca. 35 min. fra man starter til der kan serveres nybagte boller.

 

Serveringforslag: 

Til nybagte boller har jeg bare en ting af sige – SMØR!

Får man gæster og skal have lidt mere serveret til bollerne end bare smør, kan alt pålæg jo bruges: pålægchokolade, ost, hamburryg og hvad køleskabet ellers har at byde på.

boller3boller1

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund  

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Indbagt laks - Når den skal være mere kalorielet.