Pizza-tårn!

Vuggestue-fødselsdagskage uden sukker

Denne lækre sag havde Valdemar med til 1 års fødselsdag i vuggestuen.

Den 1. juni blev min lille skat 1 år. Det fejrede vi på dagen (i lørdags) med en hyggelig lille fest for alle hans nærmeste familiemedlemmer. Men i mandags fejrede vi fødselsdagen i vuggestuen med sang, hygge og med denne lækre sukker- og glutenfri chokoladekage samt lidt banan-delfiner med frugtkugler i munden.

Her får i opskriften på den perfekte uddelingskage til de små.

Ingredienser til en kage: 

Jeg brugte en springform på ca. Ø23.

  • 300 g dadler (når sten er taget ud)
  • 100 mandler (kan undværes)
  • 3 spsk. ren kakaopulver
  • 80 g kokosolie eller ægte smør (ikke smørbart smør)
  • 2 modne bananer
  • 1 vaniljestang – Korn heraf
  • 2 tsk. kanel
  • ½ knsp. salt
  • 6 æg

Pynt, som jeg brungte: (Du behøver ikke noget pynt, og ellers er det kun fantasien, der sætter grænser)

  • Frysetørrede jordbær
  • Vindruer
  • Bananer
  • Sukkerfrie frugtkugler (jeg købte disse fra Søsterne Grene)

Fremgangsmåde: 

1) Alle ingredienserne blendes sammen. Enten i en foodprocessor, en blender eller en miniblender. Dejen skal være jævn og ensartet.

2) En bageform beklædes med et stykke bagepapir og dejen kommes i formen.

3) Bag kagen ved 175 grader i cirka 45-50 minutter. Tjek med en gaffel om dejen er bagt i midten af kagen– kagen skal være svampet, men dog bagt. Har den ikke helt fået nok, så giv den bare lidt mere.

4) Pynt med det du ønsker, når kagen er kølet ned. Den kan holde sig ca. 3-4 dage i køleskabet og kan sagtens fryses.

Den kan også se således ud, lidt mere voksenagtig, hvis den bare skal bruges som et sundt alternativ til en brownie … hvilket den er perfekt til!

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

4 kommentarer

  • Christina

    Mangler der ikke bagepulver? 🙂
    Den lyder rigtig lækker og kunne godt tænke mig at afprøve den til min datters 1 års fødselsdag på torsdag. Så håber jeg kan få svar før da 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Haslund

      Nope – Der skal ikke noget bagepulver i 🙂 Den bliver fin luftig uden.
      /Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Må jeg spørge hvad du har brugt til at skrive Valdemar med? Jeg vil nemlig forsøge at lave din fine kage til min datters vuggestue, men der må ikke være sukker i/på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Haslund

      Hej Diana

      “Valdemar” er skrevet med fondant og er altså med sukker. Jeg sagde blot til vuggestuen, at det var rent pynt.
      Resten af kagen er uden et gram sukker og overholder derfor de retningslinjer 👌🏼

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pizza-tårn!