#3 Pakkeliste til baby på ferie - Vores første familieferie

Watermelon Cheesecake

billede-23-05-2017-07-24-40 skaermbillede-2017-05-25-kl-07-53-13

Vandmelon og cheesecake samlet på et sted – Amen! 

Mathias havde fødselsdag i tirsdags og havde spurgt, om jeg ikke vil lave kager, som han kunne tage med på arbejde, og det ville jeg da. Han ville gerne have lidt forskellige kager, så jeg måtte i køkkenet og trylle. Der skulle laves til 50 mennesker, og det er faktisk en del!

Jeg endte med at lave 30 chokolade cupcakes og 2 af disse watermelon cheescakes – Og i følge Mathias, var kagerne en succes.

Ingredienser til 1 stor watermelon cheesecake: 

Kiksebund

  • 300 g Digestivekiks
  • 150 g smør
  • 100 g hvid chokolade (kan sagtens undværes, men smager fantastisk)

Flødeostecreme:

  • 3,5 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel – Stuetempereret
  • 130 g flormelis
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1/4 L piskefløde
  • evt. 1 spsk. rød frugtfarve (giver ingen smag, men gør ostecremen svagt lyserød, ellers er den hvid)

Glaze: 

  • Ca. 1/2 lille stenfri vandmelon
  • 4 blade husblas
  • evt. 1 spsk. rød frugtfarve (for mere rød glaze)

Pynt: 

  • Jordbær evt. med kobberstøv
  • Revet chokolade
  • … Eller det du lige vil pynte med. Den behøver heller ikke noget ekstra pynt. Glazen er mere end fin.

skaermbillede-2017-05-25-kl-07-52-48

Fremgangsmåde: 

Kiksebund

1) Kom digestive i en frysepose og knus dem til groft krymmel (jeg foretrækker personligt groft digestive krymmel, da det giver lidt bid i bunden. Andre vil hellere have det helt fint – det vælger du selv).

2) Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrymlet. Tilsæt groft hakket hvid chokolade.

3) Mas kiksemassen ud i bunden af en springform – Kom et stykke bagepapir i bunden, så kagen er nem at få af igen (hvis du vil servere på et andet fad).

4) Kom den i køleskabet i 30 min.

Flødeostecreme:

1) Kom husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.

2) Pisk flødeost, flormelis, citrussaft og evt. frugtfarve sammen i en stor skål.

3) Pisk fløden til flødeskum.

4) Tag det udblødte husblas op af vanden og vrid det lidt og kom det i en lille skål. Kom skålen over et vandbad indtil husblassen er smeltet.

5) Rør 4 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-/flødeblandingen grundigt sammen med flødeostecremen.

7) Fordel ostecremen ovenpå den kølige kiksebund i formen, og gør overfladen så glat som muligt. Stil cheesecaken i køleskabet i 2-3 timer, så flødeostecremen sætter sig.

Watermelon Glaze:

1) Skær vandmelonskødet fri fra skallen. Blend vandmelonskødet grundigt. Si det blendede vandmelon, så du kun har en fin klar saft. Mas ikke med en ske ned i sien, så bliver saften grumset, lad væsken flyde igennem sien selv. Dette kan godt tage lidt tid. Du skal have 4 dL ren vandmelonsaft – Jeg brugte ca. 1/2 lille vandmelon pr. kage. Tilsæt evt. rød frugtfarve, hvis du ønsker en mere rød glaze.

2) Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt det over et vandbad.

3) Vandmelonsaften varmes hurtigt op til lunken i en gryde. Kom det smeltede husblas i den lune saft og rør grundigt rundt. Saften skal nu køles ned til stuetemperatur (på køkkenbordet, ikke i køleskabet), før den hældes forsigtigt over den nedkølede kage. Det er vigtigst at flødeosten har sat sig, før glazen hældes over.

4) Kagen sættes på køl i endnu ca. 3 timer, eller natten over, indtil glazen har sat sig helt.

Pynt:

1) Pynt med det, du har lyst til – Bær, chokolade, eller alt muligt andet. Den kan også sagtens serveres helt ren.

skaermbillede-2017-05-25-kl-07-59-12

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

#3 Pakkeliste til baby på ferie - Vores første familieferie