Pesto-brød

WOK … når man er træt og sulten

Wok, den lette 1

Jeg starter lige med at melde ud – Dette er abosulut ikke nogen stor kogekunst, tværtimod. Dette indlæg er blot en inspiration til, hvordan man kan bikse en sund aftensmad sammen ud af nærmest ingenting og på no-time.

I går var en af de dage, hvor det hele bare trak ud og blev forskudt. Derfor endte vi med at stå kl. 19.30 uden på nogle måde at have tænkt på aftensmad – ikke engang handlet ind. Det er ikke første gang, at vi har stået i en sådan situation, så heldigvis, var der en nødplan i fryserenen og i skabet.

Når det sker, at vi begge er sent hjemme, og ikke har overvejet aftenmaden, sørger jeg altid for, at der er til at lave den lette, hurtigste men stadig rigtig lækre WOK.

Det eneste der altid skal være i fryseren er kyllingfilletter og en pose frost wok-grøntsagsblanding. I skabet skal du have 1 dåse kokosmælk og eventuelt lidt bouillon og nudler.

Indgredienserne til 2 portioner: 

  • 2-3 kyllingfilletter
  • 1 pose frost wok-blanding (der findes et hav, køb dem du bedst kan lide). Du kan selvfølgelig også bruge friske grøntsager, hvis du har det i køleskabet.
  • 1 dåse kokosmælk ca. 400 mL
  • 2  bouillonterninger (alternativt, krydres det bare  med salt, peber, 1 spsk. karry og 1 spsk. paprika)
  • Evt. 1 pakke nudler (jeg kom det kun i, fordi vi havde nogle rester af dem. Jeg laver oftes wok uden nudler, det er jo klart det sundeste!)

 

Fremgangsmåde: 

1) Det er klart bedst hvis man har taget kyllingerne op af fryseren fra morgenen, så de ikke er frosne. Men hvis man som jeg ikke havde forberedt noget, ja så har man kun frosne kyllinger. Hvis kyllingerne tages direkte fra fryseren, så kommer jeg dem i en frysepose og lukker den helt til. Posen med de frosne kyllingerne kommer jeg i mikroovnen i ca. 2 min. på maks varme – 1 min. med den ene side op ad, og 1 min. med den anden side opad. På den måde bliver kyllingerne ikke tilberedt, men stadig tøet en lille smule op.

2) Kyllingerne vil stadig være lidt frosne. Men hvis man tager en skarp kniv, så kan man lige præcis skære dem ud i mindre stykker. Jeg skærer dem ud i ret store stykker, cirka svarende til 2 fingre lagt sammen. Skær kyllingen ud i den størrelse stykker, du ønsker.

3) Steg nu kyllingestykkerne. Panden/wokken skal have maks varme. Hvis kyllingerne stadig er lidt frosne, kan de afgive lidt væske, hæld det fra. Når kyllingerne er stegt på overfladerne (ikke helt gennemstegte), kommes de frosne grøntsager i. Også disse kan give lidt væske, og det hæles også fra.

3) Når kyllingerne er næsten gennemstegte, kommes kokosmælk og bouillon terninger eller krydderierne i. Hvis man har nudler, kommes de også i. Nu skal der blot røres rundt i wokblandingen, indtil kokosmælken har en cremet konsistens. Hvis der er kommet nudler i, er der måske ikke helt nok kokosmælk, så jeg kom lidt mælk i også.

4) Så nemt kan det gøres. Wokken serveres med det samme at mælkene har fået en cremet konsistens.

Velbekomme!

Wok, den lette

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pesto-brød