Indbagt mozzarella-/pestokylling

Wow en weekend!

OBS: INTET i dette indlæg er på nogen måde sponsereret!

Hold nu op – Jeg tror sjældent, at jeg har haft en weekend, hvor kalenderen har været så absurd presset og hvor jeg har oplevet så meget, som jeg har i denne weekend … Heldigvis har alle oplevelserne været utrolig skønne og hyggelige! I kan lige starte med at få lidt stikord:

Michelin besøg, Familietur til feriecenter, Frokostbord, Fødestue, Boller og kage, Fødselsdag, Rejsegilde og Svigerforældre. 

Lad os tage min weekend fra en start:

Torsdag aften – Restaurant Domestic: 

Vi valgte herhjemme at tage en forlænget weekend og holdte derfor begge fri fredag. Mathias inviterede mig ud torsdag aften og sørgede for pasning af Theodor. Jeg havde dog ikke forestillet mig, at det var så fin en invitation, jeg havde fået. Han ville ikke fortælle mig, hvor vi skulle hen, men han førte mig denne aften ned til den lækreste Michelin restaurant i Aarhus – Domestic!

Her fik vi 16 forskellige retter – 8 snack retter og 8 almindelig retter.

De 8 snack retter ses her

(Jeg glemte dog at tage billeder af den første, derfor ses kun 7 retter)

Stikkelsbær & ærter

Agurk & ricotta

Majs & ramsløg

Okse & karse

Kartoffel & hjerte

Tatar & selleri

And & barbeque

Gulerod & lyng

skaermbillede-2017-09-19-kl-15-22-38

Her ses de 8 almindelige retter:

(På de 2 hovedretter med gris og okse kom jeg til at starte med at spise, før jeg fik taget et billede – Ja, så dårlig en blogger er jeg. Men hallo, det var så lækkert, at jeg ikke kunne vente med at sætte tænderne i det!)

Mellem snack og retter fik fik: Surdejsbrød & kærnet smør

Taskekrabbe, tomat & dild

Hummer, grønne jordbær & svampe

Squash, malt & hvide asparges

Torsk, kål & gær

Gris, nye løg & sort hvidløg

Okse, urter & gran

Sensommerbær, hyldeblomst & estragon

Creme fraiche, brombær & rødbede

skaermbillede-2017-09-19-kl-15-22-50

Jeg vil gerne sige tusinde tak til min dejlige kæreste for at invitere mig så fint ud og give mig den hyggeligste kæresteaften, og også et kæmpe stort tak til restuarant Domestic for denne fantastiske mad-/ og vinoplevelse.

Fredag – Skallerup Klit:

Mathias havde bedt mig om at holde hele fredag fri og også melde i vuggestuen, at Theodor ikke kom. Jeg vidste igen ikke, hvor vi skulle hen eller hvad vi skulle. Jeg satte mig derfor ind i bilen fredag morgen med min lille familie og ventede spændt på, hvor Mathias kørte os hen.

Destination: Skallerup Klit Feriecenter.

Og sikke en skøn familiedag vi havde. Theodor var midtpunkt hele dagen og sikke han elskede det.

Vi startede på dyregården, hvor man frit gik rundt og klappede dyrene:

Geder, hjorte, kaniner, fugle, høns, grise, osv.

skaermbillede-2017-09-19-kl-15-42-12

Derefter stod den på en tur i det store legeland. Wow et paradis for børn i alle aldre.

Her er et par videoer:

Sjov på rutsjebane

… når far er mere oppe at køre end barnet:

Far har en fest i legeland

Dagen sluttede vi af i det store badeland. Her måtte man ikke tage billeder (fair nok), så jeg kan desværre ikke vise jer billeder af alt vores vandplaskeri. Theodor var med oppe i den store rutjebane, og han elskede at sidde på skødet af os ned igennem rørene i en voldsom fart – Han bliver en krudtugle!

Vi spiste selvfølgelig en masse snoller, is og fritter og drak alt for meget sodavand og saftevand i løbet af dagen, men er det ikke lige præcis sådan det skal være? JO!

Lørdag: Skønne gæster

Lørdag stod den på hygge med et skønt vennepar, som også har en lille dreng kun 3 dage ældre end T. De var inviterede til frokost kl. 12 og blev heldigvis hængende det meste af dagen. Det var så hyggelig en dag for både børn og voksne!

Her ses frokostbordet, der blev serveret:

Hjemmebagt rugbrød og franskbrød

Kyllingesalat 

Fiskefileter m. remo

Lun leverpostej m. bacon

Æg & Krebsehaler  m. mayo

Varmrøgetlaks m. rygeostdressing  

Lun leverpostej

Røget oksemørbrad, Prima Donna ost & humus

skaermbillede-2017-09-19-kl-16-16-04

Efter frokosten stod den på en lille gåtur til Aarhus Central Food Market, hvor vi fik en lækker øl, og derefter tog vi hjem til en kop kaffe og en:

Cheesecake

Gæsterne gav cheesecaken titel “Verdens bedste”, så jeg tror den er godkendt. Opskriften kommer på bloggen i ugens løb.

skaermbillede-2017-09-19-kl-16-19-51

Efter gæsterne smuttede lørdag aften, skulle jeg igen igang i køkkenet. Dagen efter havde jeg nemlig lovet at komme med boller og kage til min skønne venindes fødselsdag for 16 mennesker. Da kagen var en stor og lækker moussekage med hjemmelavet bunde, var der lige nogle ting, som skulle forberedes i god tid.

Jeg gik i seng omkring midnat og satte vækkeuret til kl. 7, så jeg kunne komme op og lave boller og gøre kagen færdig.

MEN, MEN, MEN … Jeg stod op ca. 1 time efter jeg var gået i seng, hvorfor?

Natten til søndag – Fødestuen:

Jeg fik natten til søndag lov at opleve det vildeste, det største og det smukkeste jeg længe har oplevet. Nok en af de størøste oplevelser jeg i mit liv har fået, lige pånær min egen fødsel af Theodor.

Min søde veninde ringede til mig kl. 01.05 og sagde: “Så er det nu!”. Det har længe været planlagt, at jeg skulle med til hendes fødsel, og NØJH hvor har jeg glædet mig. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det vil være så fantastisk en oplevelse.

Fødslen trak ud og jeg begyndte at blive nervøs for tiden. Jeg skulle jo hjem og lave boller og kager, men altså, men siger jo ikke til sin fødende veninde: “Nu er jeg nød til at gå, for jeg skal hjem og bage boller”. Men omvendt, så kunne jeg heller bare lade min anden veninde stå med 16 gæster og ingen mad. Ja, jeg var lidt presset, når jeg så på mit ur igennem den nat.

Kl. 05.00 var hun 5 cm åbent, og hun var altså 4 cm åbent kl. 01, da jeg kom, så 1 cm på 4 timer. Det tydede på, at det ville komme til at tage en evighed … en evighed jeg ikke lige havde.

Men, lige pludselig tog fanden ved det hele og så skete det mest fantastiske.

Kl. 06.49 kom det lille vidunder ud i den store verden i mere eller mindre en ve. Alle var overbeviste om, at det skulle blive en lille pige, men øhm tja hmm… det blev en dreng. Så lige nu var jeg med til fødslen af … no-name-baby.

Den seje mor klarede alt i den fødsel til bravur, så skide sej var hun. Og ud kom verdens dejligste lille mand.

skaermbillede-2017-09-19-kl-19-00-20

Jeg tog det stille og roligt derefter og forlod fødestuen kl. 08 efter at have beundret den lille mus i en times tid. De nybagte forældre skulle jo også lige have lov at få lidt ro.

Søndag morgen & formiddag – Fødselsdag:

Ja, min søndag formiddag foregik i turbo tempo i køkkenet, da der skulle forberedes fødselsdagsmenu for 16 personer på ikke ret lang tid… men jeg nåede det hele. Så alt den tidsbekymring på fødestuen var fuldstændig unødvendigt!

Der blev bagt følgende boller og kage til min søde venindes fødselsdag:

Gulerodsbrud

Ølandsboller

Fødselsdagskage:

(Kage m. vaniljebunde, hvid chokomousse, limemousse, smørcreme, hindbær og i røde farver og ikke blå)

skaermbillede-2017-09-19-kl-17-33-29 skaermbillede-2017-09-19-kl-17-33-45

Kl. 13 stod vi på fødselarens adresse, og var klar til at fejre fødselsdag – Hip hip hurra.

Søndag eftermiddag & aften – Rejsegilde og svigerforældre:

Efter fødselsdagen i Aarhus kørte vi direkte til Randers for at se vores venners nybyggede hus, eller rettere skellettet af deres nye lækre hus. Når man står der og ser på et top lækkert nyt hus, kan man godt blive lidt misundelig. Men faktum er bare, at jeg ikke er klar til at forlade vores elskede by-lejlighed endnu, jeg elsker den simpelthen for meget. Ja, det er da hårdt at slæbe en baby, en hund, indkøbsposer osv. op af trapperne, men jeg vælger at se på det som gratis motion. Lejligheden er det værd – I hvert fald lige nu.

Efter rejsegildet smuttede vi hjem til mine skønne svigerforældre og fik en omgang pizza – Lige hvad jeg havde lyst til! Men efter at have sovet 1 sølle lille time den nat, så var jeg også mere eller mindre færdig, som i FÆRDIG. Så ved 21 tiden måtte jeg trække stikket og vi kørte hjem.

Det jeg kl. 22 ramte min seng og lukkede øjnene var jeg en meget fyldt og TRÆT pige. Men hold da op hvor havde jeg bare haft den bedste weekend. Jeg kunne slet ikke rumme det hele på det tidspunkt, så Godnat!

Nu har jeg fået lidt søvn, og nu har jeg bare et hjerte fyldt af gode minder, tusinde tak til alle jer, der gjorde min weekend helt speciel. Sikke nogle fantastiske mennesker jeg har omkring mig.

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Indbagt mozzarella-/pestokylling