Nøddechokolader

Når det nu kun er jul en gang om året, så må man gerne snacke lidt ekstra.
I går lavede jeg en omgang fyldte chokolader samt disse lækre nøddechokolader (de fyldte chokolader kommer på bloggen i morgen)
Disse nøddechokoladebrud er absolut ikke raketvidenskab, så tag ungerne eller veninderne med i køkkenet og spis løs af de hjemmelavet lækkerier bagefter.
…
Indgredienser:
Mørke stykker: ca. 10-12 stk.
- 150 g mørk chokolade
- 100-130 g saltede peanuts (vurder selv den præcise mængde)
- Evt. lidt frysetørret hindbær til pynt
Hvide stykker: ca. 10-12 stk.
- 150 g hvid chokolade
- 70 g pistacienødder (vægt uden skal)
- Evt. lidt frysetørret hindbær og hakket nødder til pynt
Fremgangsmåde:
1) Smelt chokoladen. Hvis man vil have en blank overflade og et fint knæk i chokoladen, skal den tempereres under smeltningen. Det er ikke absolut nødvendigt, men giver det pæneste resultat.
Temperering på “snydemåden”: Hak alt chokoladen fint. Smelt 100 g af chokoladen til 48-50 C. Kom ca. 2/3 af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Hvis ikke alt chokoladen smelter, så kom lidt mere smeltede varm chokolade i.
2) Kom nødderne i chokoladen og rør rundt. Form ca. 10-12 “klatter” lavet af ca. 1 spiseskefuld nødde/chokolade blanding på et bagepapir.
3) Drys eventuelt lidt pynt på stykkerne.
4) Kom stykkerne på køl i min. 30 min. og server lækre små snacks
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu