Oksekødstærte m. Baconlåg

Til julefrokosterne plejer denne tærte altid at være et stort hit.
Ingredieser til 1 stor tærte:
Mørdej:
- 135 g smør
- 220 g mel
- 1 stort æg
Fyld:
- 400 g oksefars
- 250 g champignong
- 1 rødløg
- 6 æg
- 300 mL fløde
- 100 g ost (kan undværes)
- 3 tsk. salt
Låg:
- Ca. 2 pakker bacon
Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne til mørdejen sammen og ælt til en ensformig masse. Fordel massen i en smurt tærteform. Forbag dejen i 10 min. ved 200 grader.
2) Skær champignon og løg i skiver og steg dem. Tilsæt dernæst farsen og steg let. Farsen skal ikke gennemsteges helt.
3) Bland æg, fløde, revet ost og salt i en skål.
4) Kom dernæst kødet, løg og champignons over i æggemassen og bland sammen. Hæld fyldet ned i tærte formen.
5) Læg et lag bacon over tærten, flet det eventuelt.
6) Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 C. Bag den dernæst i 10 min. ved 200 C varmluft, så baconlåget bliver sprødt. Skal den have mere end 10 min. før bacon er sprødt, så giv den endelig det.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu