Skinkestang

Herhjemme har der ikke været et ordentlig julefrokostbord, hvis ikke der er skinkestang i maven.
Af alle de lækre ting, man ofte kan vælge mellem til julefrokosterne, så er skinkestangen altså min absolutte yndlings. Den er måske ikke så traditionel at have på menuen, men den bliver altid spist rub og stub, når den bliver lavet!
Og så behøver det altså ikke at være jul, for at man kan servere sådan en lækker “lille” stang her.
…
Ingredienser til 1 stor skinkestang:
- 2 ruller butterdej
- 300 g Jaka Bov skinke (eller skinkestrimler)
- 1 rødløg
- 250 g champignon
- 300 g flødeost naturel
- 2 tsk. dijonsennep
- Salt, friskkværnet peber
- 1/2 bundt purløg (kan undværes)
- 1 æg til pensling
…
Fremgangsmåde:
1) Skær champignon og løg i skiver og steg dem. Champignon skal have længere end løg, så kom dem på panden først og tilsæt senere løg.
2) Bland flødeost, dijonsennep, hakket purløg, salt og peber sammen og smag til.
3) Skær skinken i tern, og bland flødeostcremen, champignon og løg sammen med skinken.
4) Fordel massen på to ruller butterdej (lagt sammen med en lille overlap på midten), og fold/flet butterdejen over fyldet. Smør stangen med et penslet æg.
5) Bag stangen i ca. 30 min ved 200 grader (Hold øje med butterdejen ikke bliver for mørk, hvis skru da ned på 180 grader. Hvis butterdejen ikke er gylden nok, sæt da varmluft på).
6) Server stangen direkte fra ovnen.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
bia comentou em 17 de agosto de 2011 às 14:18. Meuuu Deus! que que isso! Mas é claro que eu vou copiar… num tem nem como não copiar… Julia, ond eeu acho os produtos kryolan pra comprar aki no brasil?