Karamel- og Chokoladefudge

Hvis der er noget jeg elsker, så er det fudge. Desværre får jeg også altid ondt i maven efter at have spist dem …. fordi jeg simpelthen ikke kan stoppe før skålen er tom!
Så pas på med at lave dem, de bliver en afhængighed!
…
Ingredienser til en god portion fudge:
- En dåse kondenseret mælk
- 430 gram sukker
- 100 gram smør
- 1,5 dl mælk
Ekstra: (kan eventuelt kommes i)
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
1) Alle ingredienser kommes i en gryde eller på en pande (jeg foretrækker panden). Massen varmen op på middelhøj varme til kogepunktet. Skru ned for varmen så massen står og småkoger i 15 min. med regelmæssig omrøring. Efter de 15. min skrues varmen op på næsten maks, da massen skal have et opkog i ca. 1 min med meget hurtig omrøring.
2) Pisk forsigtigt massen i ca. 10 min., så den afkøles. Her er en røremaskine virkelig god, men man kan også gøre det i hånden, det bliver nok bare lidt hårdt tilsidst.
OBS: Hvis man vil lave chokoladefudge, kommes fint hakket chokolade i massen efter ca. 5 min. omrøring, hvor massen stadig er en smule varm. Hvis man vil have almindelig fudge med chokoladestykker i, kommes det fint hakkede chokolade først i efter massen er piskes ned til en afkølet temperatur, ellers smelter chokoladen.
3) Kom et stykke bagepapir i en form og fordel massen heri. Man kan også komme massen i silikoneforme. Kom massen på køl i minimum 5-6 timer. Gerne natten over. Hvis man skal bruge dem lidt hurtigt, kan de også sagtens kommes i fryseren, så tager det kun 1-2 timer.
4) Frigør massen fra bagepapiret eller silikoneformene og skær dem ud i ønskede størrelser og ønskede forme. Skær eventuelt kanterne fra og gem dem, de er ikke så fine, men kan selvfølelig sagtens stadig spises.
Jeg kan bedst lide dem kolde, så jeg serverer dem direkte fra køleskabet, andre kan bedst lide dem stuetemperaret.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Tak, men du svarede ikke på, hvor længe det kunne holde sig og hvilken størrelse form man skulle bruge