Julekringler m. kardemomme, appelsin og chokolade

Ingen jul uden julekringler.
Her er mit forslag på en lækker omgang julekringler.
…
Ingredienser til store 12 kringler:
Kagedej:
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 80 g sukker
- 1 stor tsk. kardemomme
- 1 knsp. salt
- ca. 450 g hvedemel
- 85 g blød smør
Fyld:
- 150 g blød smør
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 130 g mørk chokolade
- 30 g appelsinskal (skal fra en ØKO appelsin eller købes færdiglavet)
Pynt:
- 1 æg til pensling
- Mandelflager eller hakket mandler
…
Fremgangsmåde:
1) Lun mælken og opløs gæren heri. Lad det stå i et par minutter. Kom resterende ingredienser i. Dejen skal være blød men ikke klistret. Sørg for, at alt smørret er fordelt og ikke er i klumper. Lad dejen hvile i 45 min. ved stuetemperatur.
2) Kom i en skål fint revet appelsinskal i 2 spsk. sukker og lad det stå mens dejen hæver (hvis man køber færdigrevet appelsinskal i en pakke, er de ofte allerede sødet og skal derfor ikke ligges i sukker). Lav en remonce af sukker og blød smør, som røres grundigt sammen. Riv marcipanen eller skær den ud i små stykker. Hak chokoladen.
3) Fordel ca. 1 håndfuld mel på et stykke bagepapir, og kom dejen herpå. Rul dejen ud så den fylder præcis hele bagepapiret.
4) Skær dejen ud i 6 strimler. Fordel remoncen ligeligt på strimlerne. Fordel resten af fyldet ligeligt ovenpå.
5) Fold strimlerne sammen til 6 pølser og del hver pølse i 3. Tag hver pølse og vrid dem forsigtigt mens de samles til en ring. Det er vigtigt at samlingen laves godt, ellers flyder fyldet ud under bagningen. Pensel kransene med æg og drys lidt mandelflager på og lad dem endnu engang hvile i 30 min.
6) Bag kransene ved 200 g. i 14-16 min., til kransene er gyldne. Server dem varme til kaffen.
På kagebordet til hygge den 4. advent ses Karamel & Chokolade Fudge samt Chewy Chocolate Cake m. skumfiduser og julestokke.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu