Lakrids kys

Hvid brownie m. frysetørret hindbær

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 16.43.50

Jeg er et julebarn, og blev for lige præcis 25 år siden født af min dejlige mor.

Denne lækre sag blev serveret som en del af desserten til mine gæster. I morgen kommer den anden del af desserten op på bloggen, som er den lækre hindbærbombe.

Indgredienser til dessert for ca. 10 personer: 

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
  • 1 nip salt (mellem to fingre)
  • 4 små æg
  • 1 Vanilje stang
  • 135 g mel
  • 10-15 g frysetørret hindbær.

 

Pynt:

 

Fremgangsmåde: 

1) Smørret smeltes (jeg gør det i mikroovnen). Det hvide chokolade smeltes (også det gør jeg i mikroovnen). Hvis i også smelter i mikroovn, så vær forsigtig med ikke at give det for  meget. Chokoladen må endelig ikke blive “brændt”. Alternativ, smelt i vandbad.

2) Æg, sukker, mel, vaniljekorn og salt piskes grundigt sammen. Der skal piskes i ca. 3-5 minutter.

3) Vend smøren i dejen og dernæst den hvide chokolade. Tilsidst tilsættes frysetørret hindbær.  Kom dejen i en form/springform på ca. Ø22 (alle forme kan bruges).

4) Bag kagen ved 190 grader i ca. 30 minutter

5) Lad kagen køle ned før den stikkes ud i de ønskede forme. Jeg stak den ud i små runde forme.

OBS: man behøver ikke stikke den ud i forme. Den kan sagtens også serveres som en hel stor kage.

Pynt:

6) Smelt det hvidechokolade og temperer det til 32 grader. Smør chokoladen ud over kagen/kagerne.

7) Lav en 1/4 portion af chokoladekaramel, så sprøjt en klat af det på hver kagestykke eller rundt omkring på en stor kage.

8) Læg et frisk hindbær på hver kage.

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 16.43.28

Sereverings tilbehør:

Jeg lavede en kæmpe portion dessert, så ud over denne kage, lavede jeg også en lækker hindbærbombe og en kugle italiensk vanilie is. Men man behøver absolut ikke at lave så meget, brownien er bestemt nok i sig selv!

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 16.13.33

Velbekomme!

Merry Christmas 

–   Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lakrids kys