Luftig og Let Hvedebrød

Kanel/choko-boller

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 16.03.42

Kanel er ofte noget vi putter i kagerne eller ovenpå risengrøden, men hvorfor  ikke også komme det i brødet?

Jeg har eksperimenteret lidt og kommet frem til en lækker lille julebolle, som kun behøver en lille klat smør, da den har masser af smag i sig selv.

Ingredienser til ca. 15 boller:

  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 300 g græsk yoghurt
  • 3 dL havregryn
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. kanel
  • 2 spsk. sukker
  • 700g hvedemel

 

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gæren i vandet.

2) Bland de resterende ingredienser i dejen undtaget hvedemelet og bland rundt.

3) Kom nu hvedemelet i ælt. Ælt dejen i 5 min. og kom madfilm over skålen. Lad dejen hæve i 6 timer ved stuetemperatur.

4) Efter de 6 timer tages dejen forsigtigt ud på et godt melet bord. Ælt IKKE dejen, men del den forsigtigt i ca. 15 stykker og kom dem over på en bageplade.

5) De bages ved 240 grader i 13-15 min.

Server bollerne lune med smør og en god kop kaffe eller evt. en kop dejlig varm kakao.

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Luftig og Let Hvedebrød