Kanel/choko-boller

Kanel er ofte noget vi putter i kagerne eller ovenpå risengrøden, men hvorfor ikke også komme det i brødet?
Jeg har eksperimenteret lidt og kommet frem til en lækker lille julebolle, som kun behøver en lille klat smør, da den har masser af smag i sig selv.
Ingredienser til ca. 15 boller:
- 10 g gær
- 6 dl koldt vand
- 300 g græsk yoghurt
- 3 dL havregryn
- 100 g mørk chokolade
- 1 tsk salt
- 2 spsk. kanel
- 2 spsk. sukker
- 700g hvedemel
Fremgangsmåde:
1) Opløs gæren i vandet.
2) Bland de resterende ingredienser i dejen undtaget hvedemelet og bland rundt.
3) Kom nu hvedemelet i ælt. Ælt dejen i 5 min. og kom madfilm over skålen. Lad dejen hæve i 6 timer ved stuetemperatur.
4) Efter de 6 timer tages dejen forsigtigt ud på et godt melet bord. Ælt IKKE dejen, men del den forsigtigt i ca. 15 stykker og kom dem over på en bageplade.
5) De bages ved 240 grader i 13-15 min.
Server bollerne lune med smør og en god kop kaffe eller evt. en kop dejlig varm kakao.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu