Klatkager (rester af risengrød)
Verdens lækreste klat!
En af mine yndlingsspiser her i julen er uden tvivl risengrød. Selvom risengrøden bliver spist til maven er ved at sprække, så er der altid en rest tilbage i den store gryde. Og ja, resterne fra grøden kan sagtens varmes op dagen efter, men der er en endnu bedre løsning – Nemlig at lave en omgang klatkager.
…
Ingredienser til ca. 8-10 klatkager:
- 500 g kold risengrød (ca. en halv portion risengrød lavet på 1 L mælk)
- 2 æg
- 1 spsk. sukker (evt. rørsukker)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 dL mel
- Smør til stegning
Forslag til tilbehør:
- Sukker
- Kanelsukker
- Flormelis
- Syltetøj
- Nutellla (det er favoritten herhjemme)
- Kanelristede mandler (mandler ristet i lidt kanelsukker på en pande)
Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne sammen, det er vigtig at risengrøden er kold. Rør godt rundt. Hvis massen er meget smattet, så sæt den ½ time i køleskabet. Hvis den er godt “fast” og sammenhængende behøver den ikke på køl (det afhænger af hvor fast risengrøden er).
2) Smelt smør på panden. Steg klatkagerne på middelvarme (hvis man steger med for høj varme bliver klatkagerne brændt på skorpen og ikke gennemstegt i midten – og det er ikke ret lækkert).
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu