Mild Rygeostdressing (perfekt til laks)

Basilikum/mandel marineret laks

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 18.34.23

Min mave er glad, mine gæsters maver var glade!

Her i sommerens varme, er det super lækkert med nogle lidt lette retter i stedet for store fede bøffer med flødekartofler. Denne laks serveret med friske salater er bestemt ikke noget jeg har lavet for sidste gang.

Ingredienser til ca. 6-8 personer: 

  • ca. 1800 g lakseside
  • 3 tsk. groft salt
  • 140 g mandler
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 lille bundt basilikum
  • 100 g blødt smør

Skærmbillede 2016-06-23 kl. 11.46.00

Fremgangsmåde: 

1) Kom laksesiden i et fad med skinsiden nedad og start med at gnubbe lidt salt på laksen top.

2) Lav toppingen. Hak mandlerne groft og steg dem hurtigt på en pande i lidt olie. Sluk for varmen men lad mandlerne være på panden og tilsæt med det samme citronsaft. Derefter tilsættes sukker, hakket basilikum og blødt smør, rør god rundt i blandingen.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 18.32.56

3) Fordel blandingen på laksetoppen og lad det trække i min. 30 min. Bag laksen ved 200 grader i 10 min. Sæt derefter varmluft på ovnen og bag yderligere 6-7 min. Tag laksen ud af ovnen og kom staniolpapir tæt over fadet i ca. 10 min., så den kan stå og trække lidt.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 18.33.22

Serveringsforslag: 

Jeg serverede følgende til laksen:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mild Rygeostdressing (perfekt til laks)