Blåbær flødeboller med hvid chokolade og lakridsknas

Guf guf guuuuuuufff!
Det her noget af det mest geniale, der længe er kommet ud af mit køkken og ind i min mund.
Jeg lover jer – Det her er flødeboller, der smager hamrende genialt! De kan både laves med neutralt skum eller med bær-skum.
…
Ingredienser:
BUNDE:
- 300 g Marcipan
Fremgangsmåde:
1) Skær marcipanen ud i 10 runde skiver på ca. 0,5 cm
2) Bag bundene i ca. 6 min. ved 175 C varmluft og lad med køle helt ned.
…
SKUM:
- 125g sukker.
- 1 Vaniljestang
- 60 g glukosesirup
- 1/2 dL vand
- 75 g æggehvider (pasteuriseret anbefales)
- 1 knivspids salt
- 1-2 spsk. blåbærpulver (kan undværes, så får man almindelig skum)
Fremgangsmåde:
1) Sukkeret (undtaget 1 spsk.), vaniljestangen, vand og glukosen kommes i en gryde, og bringes i kog over høj varme. Sukkerblandingen koges derefter ved middelvarme i ca. 3 min. Test om sukker massen er blevet til sirup ved at dryppe lidt af den ned på noget kold – Er konsistensen klistret tyk sirup/karamelagtig, er den færdig.
2) Imens siruppen koger, piskes æggehviderne stive med lidt salt og den resterende 1 spsk. sukker.
3) Når sukkerblandingen er blevet til sirup, hældes den i en tynd stråle ned i de piskede æggehviderne under konstant piskning. Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 5-8 min. piskning , så hav tålmodighed).
4) Til sidst tilsættes smag af blåbær, hvis det ønskes. Pisk skummet med blåbærpulver og smag til – alt efter styrken på dit pulver, skal der forskellige mængder i skummet. Når du er tilfreds med smagen, kom da skummet i en sprøjtepose (gerne med en flødebolletyl). Har du ikke en sprøjtepose eller tyl, kom det da bare i en frysepose og klip hul i et af hjørnerne.
5) Sprøjt skum ud på hver bund – Det kan være lidt svært.
CHOKOLADE:
- ca. 400-500g hvid chokolade (der vil være meget til overs, men sådan er det med flødeboller)
- ca. 50 g kakaosmør (læs den præcise mængde på pakkens vejledningen)
- evt. lakridsknas
Fremgangsmåde:
1) Temperer den hvide chokolade sammen med kakaosmøren.
2) Kom det i en kop, som har en god højde og tilsæt lakridsknas.
3) Dyb flødebollerne ned i koppen. Når alle flødebollerne er dyppet en gang, kan du vurdere, om du vil dobbeltdyppe – Det gjorde jeg.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu