FØDSELSBERETNING - "Da min lille Theodor kom til verden"

Blåbærtærte

Skærmbillede 2016-08-31 kl. 20.14.11 Skærmbillede 2016-08-31 kl. 20.14.21

Egentlig synes jeg, at tærter er en efterårskage. Men med denne danske sommer, så er en efterårskager vist også helt passende.

Denne blåbærtærte af en af mine yndlingstærter. Den smager super lækkert, den er meget nem og lave, og ikke mindst kan den fryses ned, så man altid har en lækker kage til at lune op i ovnen, når der kommer gæster.

Ingredienser: (Lavet i fad på 36 x 10 cm)

Mørdej:

  • 270 g hvedemel
  • 165 g blødt smør
  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker

 

Fyld:

  • 400 g blåbær (frosne eller friske)
  • 150-200 g sukker (jeg bruger ca. 200g, men elsker også at kagen er sød)
  • 1 spsk. maizena/majsstivelse

 

Tilbehør: 

  • Creme Fraiche

 

Fremgangsmåde

1) Lav fyldet. Kom blåbær og sukker i en gryde og lad det småkoge under jævnlig omrøring indtil sukkeret er smeltet og blåbærene begynder at smatte ud, det tager ca. 10-15 min. Tag  3-4 spsk. af frugtsaften fra gryden over i en lille skål og rør det sammen med 1 spsk. maizena. Hæld maizenablandingen over i gryden og lad det koge endnu 2-3 min. Tag gryden af varmen og lav nu mørdejen.

2) Alle ingredienserne til mørdejen æltes sammen til en jævn masse. Det er vigtigt at smøren er blød, ellers bliver det svært at få den ældet ordentlig sammen. Sæt dejen i køleskabet i ca. 20 min.

3) Smør formen med lidt smør og fyld den med mørdej. Jeg bruger lidt over halvdelen af mørdejen til at fylde formen. Lav bunden jævn på ca. 1/2 cm tykkelse.

4) Forbag bunden i 10 min. ved 200 C. Hæld derefter blåbærfyldet i bunden.

5) Til sidst skal der lægges låg på. Her sætter kun fantasien grænser.

  • Du kan dække hele kagen med et låg. Lav nogle lufthuller eller ridser i dejen.
  • Du kan flette et låg.
  • Du kan ligesom på billedet lave små fine figurer med mørdejen, men her kræves det, at man har silikoneforme af fx. sommerfugle og blomster.

Der kan være lidt tærtedej tilovers, alt efter hvilket låg man vælger.

6) Bag tærten i 25 min. ved 200 C indtil toppen bliver gylden. Hold øje med den ikke bliver for mørk. Hvis det sker før de 25 min. bag da videre med undervarme.

Skærmbillede 2016-08-31 kl. 20.14.01 Skærmbillede 2016-08-31 kl. 20.14.35

Alternativ fyld: 

Det behøver ikke være blåbær, der kommes i kagen. Andre lækre frugter kan også kommes i. Mine forslag vil være:

  • Bær: hindbær, brombær, solbær, kirsebær, osv.
  • Ferskner
  • Blommer

 

Se også opskrifter på andre lækre tærter:

Velbekomme!

… 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

FØDSELSBERETNING - "Da min lille Theodor kom til verden"