Jordbær/avokado salat

Blødende æg i fars

Ægboller 1

I går eksperimenterede jeg i køkkenet! Og jeg vil selv mene, at det gik lige præcis som det skulle. Det er ikke nogen nyhed, at lave et indbagt æg, men denne version har tre lag som i sammenspil er genialt i munden!

  • Yderst et sprødt lag panering
  • I midten et saftig men fast lag fars
  • Inderst et blødt “blødende” æg

Det ser sværere ud end det er, og man behøver absolut ikke en friture. Jeg brugte bare en helt almindelig gryde med olie.

Ingredienser til 2-4 personer (2 meget sultne personer, 4 almindelig spisende personer)  

  • 4 store æg, XL/L

Fars: 

  • 500 g oksefars med ca. 10 % fedt
  • 2 æg
  • 50 g forårsløg (ca. 4-5 stk.)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 spsk. mel
  • 3 tsk. groft salt
  • Peber

Panering: 

  • ca. 4 tsk. mel
  • Ca. 100-150 g rasp
  • 2 æg
  • ca. 2/3 L neutral olie (fritureolie, eller raspolie)

Fremgangsmåde: 

1) Kog de 4 XL/L æg, så de er blødkogte. Jeg gav mine æg ca. 6 min. Kom dem direkte i isvand efter kogning.

2) Kom olie i en lille gryde (ca. 2 L gryde) og sæt ret høj varme på. Jeg satte den på varmeniveau 7 ud af 9 (induktions-komfur). Det må ikke være maks varme, for så bliver olien for varm. Den må heller ikke være for lav varme, for så suger den for meget olie ind istedet for at friturestege.

2) Rør fars, hakket forårsløg, presset hvidløg, mel, æg, salt og peber sammen til en fars.

3) Skræl forsigtigt æggene, da de er blødkogte, kan de godt være meget bløde og dermed svære at få skrællen af.

Ægboller

4) Pak forsigtigt æggene ind i farsen. Start med at dele farsen ud i 4 lige store klatter. Farsklatterne formes til store flade bøffer. Et æg lægges i midten af hver farsbøf, og fold bøffen rundt om ægget. Ægget skal være helt tæt pakket ind.

5) Vend farsbollerne i mel. Vend dem derefter i æg, og til sidst vendes de i rasp. Altså ligesom du vil panere karbonader.

6) Vær sikker på at olien er ordenlig varm.Et trick er at dybbe en tændstik ned i olien, hvis den begynder at “arbejde”, er den klar.  Kom nu 1 af bollerne i af gangen. Hvis man kommer flere i af gangen, bliver olien for kold. Mine boller stak lidt over olien, så jeg vendte dem én gang. De fik ca. 30-60 sek. på hver side – Ja, det går stærkt. Hold nøje øje med dem, og når de er fine brune på den ene side, så vend dem rundt og giv den anden side det samme.

7) Når alle bollerne er friturestegt, kommes de i ovnen på 200 C varmluft i ca. 13 min.

De serveres direkte, så æggene ikke får alt for meget varme og dermed stadig er blødkogte, når de skæres over!

Serveringsforslag: 

Jordbær.avokado salat 1

Jeg lavede den lækre og meget enkelte Jordbær/avokado salat. Server noget let til æggebøfferne, for de er ret tunge!

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jordbær/avokado salat