Bøf Stroganoff med kartoffelmos – Den ultimative weekendsmenu!

Åh yes – Det her er bare lææææææækert!

Når der rigtig skal smovses herhjemme, så er dette en af de populære retter. Jeg kan ligeså godt starte med at sige det, som det er – Der er fløde, fløde og lidt mere fløde i. Derudover en masse smør, kød og kartofler, men sunde grønsager og salater, ja det skal man altså lede længe efter. Men altså, sådan skal det bare være nogle gange – Basta!

Ingredienser til ca. 6 personer:

Til bøf stroganoff:

  • 1000 g stroganoff oksekød
  • 4 spsk. mel
  • 6 ses. paprika
  • 4 spsk. smør
  • 3 løg
  • 300-500 g champignontern (alt efter hvor stor en bacongris du er – Vi elsker bacon herhjemme)
  • 3 pakker bacon
  • evt. lidt olie
  • 3 laurbærblade
  • 1 dåse (140 g) tomatpurre
  • 6 dL L fløde
  • 3-4 tern okseboullion
  • Salt og peber

Til kartoffelmos:

  • 2 kg kartofler
  • 4 dL fløde
  • 150-200g smør
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

OBS: Jeg laver altid denne ret i en wokpande eller en høj pande.

Bøf Strogannof:

1) Kødet skæres ud i strimler, hvis ikke det allerede er gjort. Mel, paprika, salt og peber blandes sammen og kødet vendes rundt i blandingen. Hak løgene og skær champignonerne i mindre stykker.

2) Baconet steges sprød på panden. Tag bacon fra panden med lad baconfedtet blive i panden. Kom champignon og løg på panden og tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis der ikke er nok baconfedt. Når løgene er bløde og champignon er sprøde, tilsættes kødet og smør.

3) Brun kødet af og tilsæt tomatpure, laurbærblade, 3 boulliontern og ca. 2-3 dL vand. Bring det i kog og læg dernæst låg på, skru ned for varmen, og lad det simre i en times tid, tilføj mere vand hvis vandet er ved at forsvinde helt, så hold øje med det i ny og næ.

4) Til sidst tilsættes fløde og der smages til med salt, peber og evt. en ekstra boullionterning. Lad nu retten simre igen uden låg til flødens konsistens ikke er tyndt flydende man er begyndt af jævne lidt. Jeg lod det simre i ca. 30 min. ekstra.

 

Kartoffelmos:

1) Kartoflerne skrælles og skæres ud i mindre stykker og koges i usaltet vand til de er møre. Mos kartoflerne med smøret.

2) Tilsæt fløde lidt efter lidt under omrøring til mosen er lækker cremet, hvis du ikke vil have så meget fløde i, kan man sagtens skære ned på mængden. Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

DÅBSKAGE #3 – Jørgensenkagen (Chokolademousse, brombærmousse & browniebunde, pyntet m. smørcreme og karamelliserede popcorn)