Chokolade-cheesecake på browniebund

Brownie-kugler på pind

Brownie på pind! – What’s not to like?

Der har været SÅ stor efterspørgsel på disse super fine brownie-kugler!

Det er heldigvis en dejlig nem opskrift, så her kommer den:

Ingredienser til ca. 10 kugler:

Brownie

  • 200 g sukker
  • 2 store æg (eller 3 små)
  • 110 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kan sagtens undværes)
  • 50 g hvedemel
  • 100g chokolade – vælg din yndlings (til efter brownie er bagt)
  • Overtræks chokolade: ca. 500g af din yndlings. Hvis du vil have forskellige farver anbefaler jeg at smelte minimum 300g af hver (der vil være meget til overs, men sådan er det, når man skal dyppe noget i chokolade) 
  • Evt. drys
  • 10 pinde

Fremgangsmåde: 

1) 125g mørk chokolade og smørret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.

2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.

3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.

4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.

5) Kom kagemassen i en beklædt springform på ca. Ø22 cm.

6) Bag kagen i ovnen ved 180 C varmluft i ca. 25 min.

7) Lad kagen køle ned i køleskabet.

8) Smelt 100g af din yndlings chokolade. Imens smuldres den nedkølede brownie ned i en skål – bare i grove stykker. Hæld den smeltede chokolade over browniestykkerne og mas med hænderne chokoladen godt ind i brwoniemassen.

9) Fordel massen i 10 klumper og form dem til kugler. Kom kuglerne i fryseren imens du tempererer chokolade.

10) Temperer dit overtræk chokolade og kom det ned i en kop.

11) Tag kuglerne ud af fryseren, stik en pind i hver og dyp dem ned i chokoladen.

12) Kom evt. drys på, hvis du ønsker.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

2 kommentarer

  • Hej Haslund,

    Hvilken temperatur har din chokolade når du smelter den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Haslund

      Det kommer an på hvilken chokolade det er ☺️
      På Google findes der et tons af guide til tempereren af de forskellige chokolader.
      /Mie Haslund, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Chokolade-cheesecake på browniebund