Browniekage med chokoladecreme og karamelliserede mandler

Den lækreste browniekage!
Ældste sønnen blev i sidste weeekend hele 3 år! Det er en stor dag og første fødselsdag, hvor han faktisk forstod, hvad der skete.
Hans yndlingskage er brownie, så det skulle han selvfølgelig have.
…
Ingredienser til en stor tal-kage:
Til brownie-bunde:
OBS: Du skal bage 2 af disse kager.
- 200 g sukker
- 2 store æg (eller 3 små)
- 110 g smør
- 125 g mørk chokolade
- 75 g mørk/gold eller mælkechokolade hakket groft (kan undværes eller alternativ bruges nødder)
- 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kan sagtens undværes)
- 50 g hvedemel
Fremgangsmåde:
1) 125g chokolade og smørret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.
2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.
3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.
4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.
5) Kom kagemassen i en beklædt springform på ca. Ø22 cm.
6) Bag kagen i ovnen ved 180 C varmluft i ca. 25-30 min.
7) Lad kagerne køle ned i køleskabet (mere optimalt fryseren, hvis du har plads), imens chokoladecremen laves. Lav først cremen, når bundene er tæt på at være kølet helt af.
8) Når bundene er kølet ned, skæres de ud, så der kan dannes 3-taller. Første bundlag lægges på serveringsfadet.
Jeg skar hver kage ud til at danne et 3-tal således:
Chokoladecreme:
- 120 g mørk chokolade
- 120 g mælkechokolade
- 300 g smør
- 300 g flormelis
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 dL fløde
Fremgangsmåde:
1) Chokolade smeltes over vandbad.
2) Blødt smør, flormelis og vaniljesukker piskes grundigt sammen i ca. 3 min. Tilsæt chokoladen og pisk igen 2 min.
3) Lidt af gangen hældes fløden i under piskning. Pisk indtil cremen er lækker og “luftig”.
4) Kom det i en sprøjtepose med tyl, og kom det på køl indtil kagerne er afkølet. Det skal helst ikke ligge på køl i mere end 15/20 min., så størkner det for meget.
5) Når kagerne er kølet ned, skåret ud og første lag lagt i et tal på et fad, sprøjtes første bund med chokoladecreme. Fordel karamelliserede mandler ovenpå første lag – Opskriften på mandler er nedenfor:
Karamelliserede mandler:
- 100 g mandler
- 100 g sukker
Fremgangsmåde:
1) Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og mandler kommes i.
2) Fordel karamellen bedst muligt rundt om mandlerne. Kom de karamelliserede mandler på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/mandel klump, du ender med, og det er helt perfekt.
3) Når det er kølet ned hakkes det ud, ikke alt for fint.
4) Når cremen er sprøjtet på den nederste bund, fordeles de hakket karamelliserede mandler ovenpå, og øverste bund lægges ovenpå, sprøjtes med et lag chokoladecreme og pyntes.
Ideer til pynt:
Her sætter kun fantasien grænser, men jeg brugte:
- Blåbær
- Brombær
- Toffiee
- Blåt slik
…
Kagen blev serveret med en stor fin traktorkage:
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu