Burgerboller – Lækre og luftige

Hjemmebagte burgerboller gør hele forskellen!
Hvis du normalt køber dine burgerboller, når der skal laves hjemmelavet burgere, ja så skal du faktisk skamme dig. Nej, det skal du selvfølgelig ikke, du skal nok nærmere ærgre dig. Der er ikke noget som en tør bolle, der kan ødelægge en burger, og lad os være ærlige – De købte burgerboller har en tendens til at være ret så tørre.
Men nu skal det være slut med indkøbte burgerboller, fra nu af skal i love mig at lave dem selv. Det er slet ikke så besværligt!
…
Ingredienser til ca. 16 burgerboller:
- 1 pakke gær af 50 g
- 5 dl mælk
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 100 g smør
- 3 tsk salt
- 900 g mel
- 1 æg til pensling + Sesamfrø
…
Fremgangsmåde:
1) Gæren smuldres og der hældes lunet mælk over. Rør gæren ud i mælken.
2) Sukker og æg tilsættes og der røres rundt.
3) Smørret deles i små stykker og tilsættes sammen med salt.
4) Melet tilsættes til sidst og dejen skal nu æltes i ca. 5 min., gerne i en køkkenmaskine men den kan også lade sig gøre med et par stærke arme.
5) Lad dejen hæve tildækket i 30 min. i skålen.
6) Form 16 boller og læg dem på bagepapir, tryk dem lidt flade, pensel med æg og drys. evt med sesam. Jeg drysser halvedelen med sesam og den anden halvdel lader jeg være rene.
OBS: Fordel evt. bollerne på 2 stykker bagepapir, så de ikke ligger for tætte og kommer til at hæve sammen.
7) Lad bollerne efterhæve i ca. 40 min.
8) Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader C i ca. 10 min. Hvis de er fordelt på to bageplader, bag da en plade ad gangen.
…
Resten af burgerindholdet:
Ud over disse to dressinger, så er der selvfølgelig en masse andre lækre sager, som vi kommer i burgeren. Hvad der ofte bliver serveret til de hjemmelavet burgere herhjemme, kan du se i indlægget:
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu