Cæsarsalat

Hvorfor er det første gang jeg laver en cæsarsalat hjemme i mit eget køkken? Wow jeg er gået glip af noget i mine 24 år!
Jeg har altid elsket den klassiske cæsarsalat og har også ofte bestil netop denne salat på mine utallige cafebesøg. Desværre har jeg aldrig fået taget mig sammen til selv at lave den, og det fortryder jeg da godt nok nu.
…
Ingredienser til 2 personer (til frokost):
- ca. 500g kyllingefileter
- 2 stk. romainesalat
- 50g parmesanost
- 3 æggeblommer (helst pasteuriserede)
- 1,5-2 dl olivenolie
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. kapers (kun for at salte dressingen, bare rolig)
- 2 spsk. eddike (gerne hvidvin-, sherry- eller æbleeddike, eller lignende)
- 1 tsk. Dijonsennep
- 30g parmesanost
- Salt og friskkværnet peber
- Ciabattabrød (Til croutoner køber jeg oftes de billige færdigbagte eller de glutenfrie ciabattabrød, men man kan selvfølgelig også selv bage det)
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
1) Start med at stege kyllingen med lidt salt. Steg den enten hel og riv den i mindre stykker efter stegningen, eller skær kyllingefiletterne ud i mindre stykker før stegningen. Bare sørg for ikke at overstege kyllingen, så den bliver tør, det vil ødelægge hele salaten. Stil kyllingen til afkøling.
2) Lav nu brødcroutoner: se fremgangsmåde HER.
3) Lav nu dressingen. Kom æggeblommer, hvidløg, kappers, eddike, dijonsennep og parmesan i en minihakker/blender og blend. Lidt ad gangen under blendningen tilsættes olien indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag til med salt og peber.
4) Skyl salaten og skær den groft ud. Bland salaten, den afkølede kylling og 50g parmasan skåret i meget tynde skiver sammen med ca. 2/3 af dressing. Den sidste del af dressingen serveres som ekstra dressing. Man kan også lade være med at blande dressingen i salaten og servere det hele ved siden af. Brødcroutonerne serveres ved siden af så man selv kan toppe salaten med dem.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu