Vandmelon/bær dessert

Cheesecake Classic

Skærmbillede 2015-12-06 kl. 15.47.49

Endnu en af sølvbryllupskagerne fra sidste weekend skal nu se dagens lys på bloggen – Den friske og søde Cheesecake.

Cheesecake er en af mine absolut yndlingskager, og den er fantastisk i alverdens versioner. Men når alt kommer til alt, så er den bedste version den helt klassiske – Og hvis man pynter den op med lækre søde sommerbær, så kan det simpelthen ikke blive bedre!

Ingredienser til 1 cheesecake til ca. 8-12 personer: 

Jeg bruger en springform på ca. Ø24.

Kiksebund

  • 300 g Digestivekiks
  • 150 g smør
  • Evt. 100 g hvid chokolade (kan sagtens undværes, men smager fantastisk)

 

Flødeostecreme

  • 3,5 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 130 g flormelis
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1/4 L piskefløde

 

Pynt: 

  • Evt. med nogle friske hindbær og lidt finthakket pistacienødder, eller
  • Evt. smeltet chokolade, finthakket pistacienødder og frysetørret hindbær, eller
  • Vandmelonglaze
  • Hvad du nu lige synes kunne være fint som pynt

 

Fremgangsmåden: 

Kiksebund

1) Kom digestive i en frysepose og knus dem til groft krymmel (jeg foretrækker personligt groft digestive krymmel, da det giver lidt bid i bunden. Andre vil hellere have det helt fint – det vælger du selv).

2) Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrymlet. Tilsæt eventuelt groft hakket hvid chokolade.

3) Mas kiksemassen ud i bunden af en springform. Kom eventuelt et stykke bagepapir i bunden, så kagen er nem at få af igen (hvis du vil servere på et andet fad).

4) Kom bunden i fryseren mens ostecremen laves.

Cheesecake 2

 

Flødeostecreme

1) Kom husblassen i en skål koldt vand i 5-10 minutter efter anvisning på pakken.

2) Pisk flødeost, flormelis og citrussaft sammen i en stor skål.

3) Pisk fløden til flødeskum.

4) Tag det udblødte husblas op af vanden og kom det i en lille skål. Kom skålen over et vandbad indtil husblassen er smeltet.

5) Rør 4 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

6) Vend til sidst husblasblandingen forsigtigt sammen med flødeostecremen.

7) Fordel ostecremen ovenpå den kølige kiksebund i formen, og gør overfladen så glat som muligt. Stil cheesecaken i køleskabet i minimum 3 timer, så flødeostecremen stivner.

8) Pynt med det, du har lyst til – Bær, nødder, hvid chokolade, gelé eller andet lækkert. Den kan også sagtens serveres helt ren. Jeg pyntede med friske hindbær og hakket pistacienødder.

Cheesecake

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vandmelon/bær dessert