Cheesecake Classic

Endnu en af sølvbryllupskagerne fra sidste weekend skal nu se dagens lys på bloggen – Den friske og søde Cheesecake.
Cheesecake er en af mine absolut yndlingskager, og den er fantastisk i alverdens versioner. Men når alt kommer til alt, så er den bedste version den helt klassiske – Og hvis man pynter den op med lækre søde sommerbær, så kan det simpelthen ikke blive bedre!
Ingredienser til 1 cheesecake til ca. 8-12 personer:
Jeg bruger en springform på ca. Ø24.
Kiksebund
- 300 g Digestivekiks
- 150 g smør
- Evt. 100 g hvid chokolade (kan sagtens undværes, men smager fantastisk)
Flødeostecreme
- 3,5 blade husblas
- 400 g flødeost naturel
- 130 g flormelis
- 2 spsk. lime- eller citronsaft
- 1/4 L piskefløde
Pynt:
- Evt. med nogle friske hindbær og lidt finthakket pistacienødder, eller
- Evt. smeltet chokolade, finthakket pistacienødder og frysetørret hindbær, eller
- Vandmelonglaze
- Hvad du nu lige synes kunne være fint som pynt
Fremgangsmåden:
Kiksebund
1) Kom digestive i en frysepose og knus dem til groft krymmel (jeg foretrækker personligt groft digestive krymmel, da det giver lidt bid i bunden. Andre vil hellere have det helt fint – det vælger du selv).
2) Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrymlet. Tilsæt eventuelt groft hakket hvid chokolade.
3) Mas kiksemassen ud i bunden af en springform. Kom eventuelt et stykke bagepapir i bunden, så kagen er nem at få af igen (hvis du vil servere på et andet fad).
4) Kom bunden i fryseren mens ostecremen laves.
Flødeostecreme
1) Kom husblassen i en skål koldt vand i 5-10 minutter efter anvisning på pakken.
2) Pisk flødeost, flormelis og citrussaft sammen i en stor skål.
3) Pisk fløden til flødeskum.
4) Tag det udblødte husblas op af vanden og kom det i en lille skål. Kom skålen over et vandbad indtil husblassen er smeltet.
5) Rør 4 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
6) Vend til sidst husblasblandingen forsigtigt sammen med flødeostecremen.
7) Fordel ostecremen ovenpå den kølige kiksebund i formen, og gør overfladen så glat som muligt. Stil cheesecaken i køleskabet i minimum 3 timer, så flødeostecremen stivner.
8) Pynt med det, du har lyst til – Bær, nødder, hvid chokolade, gelé eller andet lækkert. Den kan også sagtens serveres helt ren. Jeg pyntede med friske hindbær og hakket pistacienødder.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu